USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

04 Şubat 2019 13:07

Oyunlaştırmayla tüketiciyi çeken markalar

Markaların en yeni pazarlama tekniklerinden biri oyunlaştırma, yani diğer bir deyişle ‘Gamificatıion’… Geliştirdikleri projelerle tüketiciyi oyuna davet eden markalar, bu şekilde eğlenceli bir farkındalık yaratmış oluyorlar

Oyunlaştırmayla tüketiciyi çeken markalar

Markalar, tüketicileri kendilerine çekmek için çok farklı yollar deniyorlar. Son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız oyunlaştırma, bir diğer adıyla ‘gamification’ bunun başarılı bir örneği. Peki, bu kavram ne anlama geliyor? Markalar geliştirdikleri projelerle tüketicileri oyun oynamaya çağırıyor ve bu yolla bir farkındalık yaratmış oluyor. Gamification’ın ilk örneklerinden biri aslında 2000’li yıllarda havayolu firmaları tarafından kullanılmaya başlandı.

Şirketlerin uçuş milleri kazandırarak müşteride farkındalık yaratması ve tercih edilir hale gelmesi başarılı örneklerin başında geliyor. Oyunlaştırmaya verilebilecek en güzel örneklerden bir diğeri de Swarm uygulaması. Uygulama sizi, bir mekanın mayor’ı yani Türkçe karşılığıyla ‘belediye başkanı’ olmak için check-in yapmaya teşvik ediyor. Değişik yerlerden check-in yaptığınızda birtakım rozetler kazanıyorsunuz. Uygulamayı eğlenceli bir hale getiren Swarm, bu sebeple milyonlar tarafından kullanılıyor. Türkiye’de de bu alanda başarılı projeler var.

PLATİN'İN ŞUBAT SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR