USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

17 Şubat 2020 15:00

Muammer Kavazoğlu: Oyuncakları tamir eden anne-oğul

"Atma! Tamir olsun, Çocuklara Umut Olsun" isimli projenin kurucusu Muammer Kavazoğlu filantropi ile ilgili Platin'e "Arızalı, bozuk, kullanılmayan, kırık veya atılacak tüm oyuncakları alıp, tamir edip ihtiyaç sahibi çocuklara gönderiyoruz" dedi

Muammer Kavazoğlu: Oyuncakları tamir eden anne-oğul

Bursa-Orhangazi’de, Eylül 2017’den bu yana ‘Atma! Tamir Olsun, Çocuklara Umut Olsun’ isimli projemiz kapsamında arızalı, bozuk, kullanılmayan, kırık veya atılacak tüm oyuncakları alıp, tamir edip ihtiyaç sahibi çocuklara gönderiyoruz. Annemin de yardımcı olduğu çalışmada, bugüne kadar 8 bin 400 oyuncak tamir edip çocuklara ulaştırdık.

Hedefimiz ise bir milyon. Patenti ve proje korunması belgesine sahip olan bu çalışmamız çerçevesinde bugüne kadar oyuncak israfını önledik, geri dönüşümü sağladık, çocukların şiddet eğilimini azalttık, ihtiyaç sahiplerine ulaşarak mutlu ettik, doğayı koruduk, bilinçlendirerek milli serveti koruduk. Tamir ettiğimiz oyuncaklar arasında elektronik, pelüş, ahşap, plastik, demir ve kağıt oyuncaklar bulunuyor. Bu oyuncakları yetimhaneler, ceza evleri, hastaneler, rehabilitasyon merkezleri, okul, dernek, Kuran kursları, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine veriyoruz. Nevşehir, Balıkesir, Kilis, Bursa, İzmit, İstanbul ve Kayseri’de toplama noktalarımız bulunuyor. 

İki yıldır sürdürdüğümüz projemizin, şu an bir ofis ve bir deposu bulunuyor.  Son olarak 100 adet oyuncağı üç farklı şehre gönderdik. Türkiye’nin her yerinden oyuncak alıyoruz. İsveç, Fransa, Almanya, Hollanda ve Belçika’dan da oyuncak geliyor. 

EN ÇOK OKUNANLAR