USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

09 Kasım 2020 12:33

Meri İstiroti: Sağlık sektörü gelecekte Ar-Ge'ye ağırlık vermeli

Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti "Sağlık Bakanlığı’nın pandemi hastanelerinin kimler olacağını 13 Mart’ta açıklaması öncesinden beri, her gün bazen en az bir, bazen de sürekli değişen kural, uygulama ve yönetmelikler nedeniyle hala günde birkaç kez enfeksiyon kurulu ile bir araya geliyoruz. Hastane olarak çok dinamik ve kendini süratle güncelleyen bir ekip olduk" dedi

Meri İstiroti: Sağlık sektörü gelecekte Ar-Ge'ye ağırlık vermeli

Sağlık sektörü olarak özellikle Ar-Ge tarafında yol katetmemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra sağlık işletmeciliği, güncel teknolojiyi kullanma becerisi, yeni tedavi protokollerini ve kişiselleştirilmiş tıbbı hastalara uygulayabilme kapasitesi yüksek ve kıvrak hizmet anlayışı sağlık sektörünü dünya sağlık işletmeciliğinde önemli bir yere taşıdı.

Yalnızca sağlık hizmeti veren değil değerli ve uluslararası deneyimli hekimlerimiz, eğitim veren kimliğimiz ile hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Özellikle robotik yaklaşımla gerçekleştirdiğimiz cerrahiler konusunda uzmanlığı daha öteye taşımak en önemli yaklaşımımız olacak. Kanser konusunda uzman bir ekip ve teknoloji barındıran bir hastane olduğumuz için bu yönde yatırımlarımız bütün hızıyla devam ediyor. 4 boyutlu gerçek zamanlı radyoterapi yatırımı olan MR Linac ile kanser hastalığında gerçekten çığır açan büyük bir teknoloji, Liv Hospital Ulus’ta hizmete girecek. Bu arada Liv Hospital giderek daha da büyüyüp şubeleşme yolunda önemli adımlar atıyor. Ulus’tan sonra açılan Ankara, Samsun, Bahçeşehir, Gaziantep hastanelerimize yenileri ekleniyor. Vadi İstanbul’da da Liv Hospital devreye girecek. Ayrıca sosyal sorumluluk projelerine odağımızdan düşürmüyoruz.  

SOSYAL SORUMLULUĞA AĞIRLIK VERECEĞİZ

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sağlık kontrolünden geçirdiğimiz misafirlerimize maksimum ölçüde dokunmaya devam edeceğiz. Şu dönemde de 'Meme Kanserini Tanıyoruz' sloganıyla bin kadına mamografi ve meme muayenesi gerçekleştireceğimiz projemizi uygulamaya devam ediyoruz. Topluma karşı sorumluluklarımızı kanser projesi ile ortaya koyarken, genetik test ve taramaların çok önemli olduğu bir süreç yaşıyoruz. Bu alanda İstinye Üniversitesi Genetik Laboratuvarı ile çok yoğun çalışmalar yapıyoruz. 

BÜYÜK VERİ KULLANIMI

Sağlık sektöründe büyük veri kullanımı oldukça hassas bir konu. Verileri farkındalık ve özellikle son dönemde yaşadığımız Covid-19 gündemine ilişkin bilgilendirme çerçevesinde kullanıyoruz. Yeni dönem bize doğru ve hızlı bir şekilde bilgiye ulaşmanın he kadar önemli olduğunu gösterdi. 

Sağlıkta kesintisiz iletişimin ve veriyi kullanmanın en mühim kısmı da bu. Aslında sağlık kuruluşlarının elinde hastaya özel onun hayatını olumlu yönden takip edip desteleyebilecek birçok değerli veri var. KVKK’nın el verdiği ölçüde CRM anlamında yapılabilecek ve tıbben fayda sağlanabilecek birçok alan yer alıyor. 

EN ÇOK OKUNANLAR