USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

09 Şubat 2021 18:20

Kolektiften bireysele bir tatil yolculuğu

2020’ye kadar kalabalıklarla tatil yaptık. O meşum virüs sonrası ise 'azıcık aşım, kaygısız başım’ düşüncesi, yeni müşterilere yeni alışkanlıklar, bir o kadar da farklı deneyimler kazandırdı

Kolektiften bireysele bir tatil yolculuğu

02-TURİZM SEKTÖRÜ

Turizm gibi bir sektörde yeni müşteri kavramını Koronavirüs'süz anlatmak mümkün mü? Elbette ki bu süreç, turistlerde de yeni yaklaşımları ortaya çıkardı. Hijyenin ön plana çıktığı pandemi süreci ve sonrasında, seyahat alışkanlıklarında çok sayıda değişiklik gündeme geldi ve tüketici alışkanlıkları ve tercihleri değiştiği için farklı turizm türleri görüldü.

EVDE KALDIKÇA TATİL ARZUSU PERÇİNLENİYOR

Yeni müşteriler deneyimlerinde neleri heybesine attı? Hemen bakalım: Evlerinde uzun süredir kapalı olan insanlarda seyahat etme arzusu arttı. İnsanların kalabalık yerlerden uzak durma eğilimi eko turizm ve doğa turizmine ilgiyi artırdı. Solo tatil, butik oteller, kişiye özel paketler, yatçılık, tekne turları, kamp-karavan ve ev kiralama gibi ürünlere talepler bu süreçle birlikte daha da ivme kazandı. 

Kendi araçlarıyla daha yakın bölgeleri, doğayla baş başa kalacakları bölgeleri, konaklama açısından da küçük ve butik otelleri tercih edenlerin oranı yükseldi. Bu dönemde büyük otellerden ziyade butik oteller, ev turizmi, villa kiralamalar, küçük gruplarla yat turları ve karavan gibi konaklama üniteleri de yoğun ilgi gördü. Pandemi sürecinde ayrıca seyahatler daha azalırken kalış süreleri daha uzun hale gelmeye başladı. 

"YENİ VE BAKİR ROTALAR KEŞFEDİLECEK"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz B. Bağlıkaya "Doğa ve macera turizmine, kamp-karavan turlarına, villa kiralamaya olan talebin yükseleceğini öngörüyoruz. Arkadaş veya akrabalarla küçük grup tatilleri, yat turları ön plana çıkacak. Butik tatile yönelim sürecek. Daha az bilinen, daha az kalabalık yerlere özel araçlarla seyahatler artacak" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR