USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

22 Haziran 2020 01:16

Karantina günlerinde 3 boyutlu haberleşme

Yalnızca Türkiye’nin değil, neredeyse tüm dünyanın evde kaldığı bir süreçten geçiyoruz. Fakat diğer taraftan dünya devlerinin kısa bir süre sonra üretime geçeceği haberleri de geliyor. Böyle zamanlarda, gerekli çarkların döndürülebilmesi adına yüksek teknoloji ürünlerine ihtiyaç duyuluyor. Tam da bu noktada iletişimi artırmaya ve hızlandırmaya yarayan yazılımlar adeta hayat kurtarıyor

Karantina günlerinde 3 boyutlu haberleşme

PLATİN HAZİRAN SAYISINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Evlere kapandığımız ve işlerimize evden yön verdiğimiz bir dönemdeyiz çoğumuz. Covid-19’a karşı alınması gereken önlemler hayati önem taşırken, üretimin ve ekonomiye yön veren çarkların da dönmesi gerekiyor. Daha önce hiç yaşamadığımız bir süreçten geçtiğimiz kesin. Dünyanın geldiği bu noktada inovatif girişimler üretimin devam etmesi açısından büyük önem arz ediyor. 21’inci yüzyılda dijital dönüşüm her alana yayılmış durumda. Artırılmış gerçeklik ve robotik gibi kavramlar, dolaşımın kısıtlandığı günümüz şartlarında ekonomik çarkların döndürülmesi açısından en önemli disiplinler arasında yer alıyor. CDMVision, tam da bu noktada artırılmış gerçeklik alanındaki yeni teknolojisi Augmented Distant Services (ADS) ile endüstride bakım, servis ve eğitim gibi hizmetlerin uzaktan yapılabilmesini sağlayarak hedef kitlesine önemli bir kolaylık sunuyor.

%100 YERLİ YAZILIM

CDMVision’ın pazara çıkardığı ilk ürünü ADS, iki nokta arasındaki haberleşmeyi 3 boyutlu olarak zenginleştiren ve uzaktan eğitim, bakım ve destek imkanları sağlayan tamamen yerli bir yazılım. Dijital dönüşümün her alana yayıldığı bir dönemde ADS yazılımı, artırılmış gerçeklik teknolojisiyle iletişim ve anlayışı artırıp hızlandırmaya yönelik bir destek sunuyor. ADS yazılımı ile masaüstü veya taşınabilir bilgisayar başında olan uzman kişi, uzaktaki bir telefon, tablet veya artırılmış gerçeklik gözlüğüne bağlanarak sahada kompleks zorluklarla yüzleşen teknisyenlere gerçek zamanlı yardım sağlıyor. Dolayısıyla işlevselliğin, 3 boyutlu iletişimin ve 3 boyutlu konum kullanımının gerekli olduğu yerlerde ADS önemli bir açığı kapatmış oluyor. CDMVision Kurucu Ortağı Ali Serdar Emre, Almanya’da ilk faturalarını Fraunhofer Enstitüsü’ne kestiklerini, Türkiye’de ise Borçelik’in ilk müşterileri olduğu bilgisini veriyor. Emre, bugüne kadar 30’un üzerinde yaptıkları enstalasyonun, kullanımda haberleşmeyi etkinleştirdiği geri bildirimini aldıklarını belirtiyor.

Devamı Platin Haziran sayısında...

EN ÇOK OKUNANLAR