USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

08 Eylül 2020 11:50

Işığın potansiyeli ile yaşama anlam katıyor

129 yıldır dünyada, 90 yıldır ise Türkiye’de faaliyet gösteren Philips Aydınlatma, 2016 yılında Royal Philips’ten ayrılarak kendi ayakları üzerinde duran bağımsız bir şirket olarak halka arz sürecini gerçekleştiriyor. Mayıs 2018’de Signify olarak isim değişikliğine giderken Philips’i de Interact, Trulifi ve Color Kinetics markaları gibi bünyelerinde barındırmaya devam ettiklerini anlatan Signify Ortadoğu, Türkiye, Afrika ve Pakistan Bölge Başkanı ve CEO’su Göktuğ Gür, "Şirketimiz, ışığı aydınla

Işığın potansiyeli ile yaşama anlam katıyor

Dalida Özatay Erus / [email protected]

Signify; aydınlatmanın insan üzerindeki olumlu etkilerine yönelik anlayışı ve derin teknolojik bilgisi sayesinde, ticari değer yaratan, zengin kullanıcı deneyimi sağlayan ve hayat kalitesini yükselten dijital aydınlatma yenilikleri sunuyor. Evlerin yanı sıra ofisleri, binaları ve kentsel mekanları da dönüştürmede nesnelerin internetini kullanan şirket, dünya genelinde 70’ten fazla ülkede, 29 bin çalışan, Türkiye’de de yaklaşık 90 kişilik bir ekiple hizmet veriyor. Gür, “Biz, insanın bireysel olarak iyi olmasının yanı sıra toplumsal olarak da iyi olmasını önemsiyor ve ışığın olağanüstü potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla çalışıyoruz” diyor. 

Günümüzde, dünyanın daha fazla aydınlatmaya, daha fazla enerji tasarruflu aydınlatmaya ve daha fazla bağlantılı dijital aydınlatmaya ihtiyacı olduğunu hatırlatan Göktuğ Gür, “Artan refahla birleştiğinde bu durum, özellikle yeni gelişen pazarlarda, aydınlatmaya duyulan ihtiyacın artması anlamına gelecek. Şu an dünyada 50 milyar aydınlatma noktası bulunuyor. Bu sayının 2030 yılında 60 milyar, 2050 yılında ise 70 milyara ulaşması bekleniyor. Bu doğrultuda Signify çatısı altında insanların hayatına, sunduğumuz çözümlerle anlam katmaya devam ediyoruz. Bunun için de ‘Daha aydınlık yaşamlar ve daha iyi bir dünya için ışığın olağanüstü potansiyelini açığa çıkartıyoruz’ mottosuyla ilerliyoruz. Tüm ürün ve hizmetlerimizi bu kapsamda planlıyor ve sunuyoruz” şeklinde konuşuyor. 

VİRÜSSÜZ ORTAMLAR İÇİN

Covid-19 sürecinde virüsleri saniyeler içinde etkisiz hale getiren UV-C’den de bahseden Göktuğ Gür, ürün hakkında şu bilgileri paylaşıyor: “Ürünümüz özelinde Boston Üniversitesi Ulusal Yeni Görülen Bulaşıcı Hastalıklar Laboratuvarları, Signify’ın UV-C ışık kaynaklarının Covid-19’a neden olan SARS-CoV-2 virüsünü etkisiz hale getirdiğini doğrulayan bir araştırma yayınladı. UV-C aydınlatma armatürleri; hava, yüzey ve eşya dezenfeksiyonu için özel olarak geliştirildi. Ofisler, okullar, spor salonları, mağaza, depo ve toplu taşıma gibi pek çok farklı alanda kullanım için uygun bir ürün. Kurumların operasyonlarını sürdürme ve güvenli ortamda hizmet verme yollarını araştırdığı bu dönemde, Koronavirüs’le mücadeleye yardımcı olacak yegane ürün özelliğini taşıyor.” 

Signify’ın yeni UV-C ürün grubunda çok çeşitli profesyonel uygulamalara yönelik lambalar ve kabinler yer alıyor. Ürünler arasında ofislerde, okullarda ve tuvaletlerde derin yüzey dezenfeksiyonu için ideal bir çözüm olan UV-C armatürleri bulunuyor. Bu ürünlere, insansız ve hayvansız ortamlarda kullanımı garanti etmek üzere sensörler ve kontrol mekanizmaları da eklendi. Bunların dışında, otel odasına taşınabilen veya otobüs ve tren gibi toplu taşıma araçlarındaki yüzeylerin dezenfeksiyonunda kullanılabilen ayaklı mobil UV-C armatürlerin de yer aldığını belirten Gür, “Yerli turizmin canlandığı bu dönemde, önemli bir araç olduğunu düşünüyoruz. Yine aynı şekilde okula dönüş sürecinde okulları daha güvenli hale getirmek için kullanılabilir. Burada Signify UV-C ışık kaynağının Boston Üniversitesi tarafından etkinliğinin tescillenmiş olması da çok önemi. Yeni normal sürecinde güvenilir bir kaynak tarafından onaylanmış bir ürünle, otellerin, okulların, iş yerlerinin ve hatta perakende mağazalarının dezenfekte edilmesi ve bunun tüketiciye anlatılması faydalı olur.

Örneğin, bu konuda ABD’de faaliyet gösteren dev bir perakende şirketi, alışveriş arabası dezenfeksiyonu için pilot UV-C tüneli uygulamasını başlattı. Mağazalarda ise kabinde denenen kıyafetlerin, iade edilen ürünlerin, gözlüklerin dezenfeksiyonu için ideal çözüm olarak öne çıkıyor. 

Diğer bazı ülkelerde ise otel odalarında, lobby’lerde ve özellikle bagajların otele girişi sırasında UV-C ürününün kullanıldığını görüyoruz. UV-C ışık kaynakları aynı zamanda ofislerde ve belediye binalarında ziyaretçi kartlarının, telefonların, çantaların, dizüstü bilgisayarların ve cüzdanların dezenfeksiyonunda kullanılabiliyor” diyor.

UV-C ÜRÜN AİLESİ GENİŞLİYOR

Virüsle mücadele döneminde Signify'ın kapasitesini artırarak ve UV-C portföyünü genişleterek, yeni normale alışmaya çalışan dünyada insanların güvende kalmalarına katkıda bulunduğunu hatırlatan Göktuğ Gür, UV-C ürün ailesini genişleterek 12 farklı alanda kullanılabilecek ürünleri piyasaya sunacaklarının bilgisini veriyor. 

Bu doğrultuda da UV-C ışık kaynağı üretim tesisinin çalışmalarını bu yıl 8 katına çıkartmayı hedeflediklerini belirten Göktuğ Gür, “Signify olarak geçtiğimiz günlerde UV-C dezenfeksiyon çözümlerinde engin bir uzmanlığa sahip olan Hollanda merkezli Germicidal Lamps&Applications (GLA) adlı şirketin hisselerini satın alarak portföyümüzü tamamladık. İki şirketin anlaşmasıyla, GLA’nın UV-C üst hava dezenfeksiyon portföyünün yanı sıra derin uygulama bilgisinden de faydalanacağız” diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR