USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

29 Haziran 2020 08:53

İş modellerinin DNA'sı değişiyor

Tıp, biyoteknoloji ve genom teknolojilerinde önemli gelişmeler yaşanacak. Eğitim sistemleri eski konvansiyonel haline geri dönmeyecek. Turizm, ulaşım ve eğlence sektörleri yeniden tasarlanacak. 5 yıl içinde fiziksel basılı para olmayacağı gibi, okul binaları da ağırlıklı olarak öğrencilerin sosyalleşmesi için buluşacakları merkezler olarak kullanılacak

İş modellerinin DNA'sı değişiyor

PLATİN HAZİRAN SAYISINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Riskli dönemler, her zaman farklı fırsatlar içerir. Bu noktada korkularına yenik düşmeden gerçekçi bir fizibilite çalışması yapabilen, hem sektörlerin hem de tüketicilerin ihtiyaç duyabilecekleri alanlarda fark yaratacak iş modeli ve hizmet süreçlerine imza atabilen girişimcilere artık her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Koronavirüs, sadece endüstrileri ya da iş-yapış süreçlerini dijitalleştirip hızlandırmakla kalmadı. Bireysel olarak tüketici tercihlerinde de önemli bir değişim yarattı. Özellikle kadın girişimcileri desteklemeye yönelik farklı projeleriyle öne çıkan Black Dress Circle danışmanlık şirketinin kurucusu Erin Joy, Covid-19 sürecinin, girişimcileri ve küçük ölçekli şirketleri zorlayan bir yapıya sahip olduğunu söylüyor ve Goldman Sachs’ın son araştırmasına dikkat çekiyor.

GİRİŞİMCİLERİN %50’Sİ UMUTSUZ

Goldman Sachs’ın anket çalışmasına katılan girişimcilerin yüzde 50’si, Covid-19 döneminde iş operasyonlarına 3 aydan uzun süre devam edemeyeceklerini belirtiyor. Joy ise bu dönemi umutsuzluğun değil; tam tersine yeni umutların öne çıkması gereken bir dönem olarak tanımlıyor.

HANGİ İŞ MODELLERİ YÜKSELİŞE GEÇECEK?

Evet, Koronavirüs dünyadaki tüm iş süreçlerini ve endüstrilerin hizmet anlayışlarını baştan sona değiştirdi. Peki, yeni dönemde ne gibi yeni girişimcilik hamleleriyle karşılaşacağız? Tarımdan hayvancılığa, sağlıktan eğitime, finanstan turizme kadar farklı sektörlerde girişimcileri bekleyen yeni fırsatlar neler olacak? Türkiye’nin önde gelen girişimci ve fütüristleri, yeni dönemin girişimcilik ve iş modeli kodlarını Platin için analiz etti. 

Hepsi ve daha fazlası Platin Haziran sayısında...

EN ÇOK OKUNANLAR