USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

15 Ocak 2020 16:29

Global eğitim süreci hızlandı

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, çevik yönetime geçiş sürecini ve detaylarını Platin Ocak sayısında anlattı

Global eğitim süreci hızlandı

Şirket: Garanti BBVA
Çevik yönetime geçiş: 2018
Olumlu gelişmeler: Proje başarıları arttı, değişen öncelikleri yönetme yeteneği gelişti, takım üretkenliği, moral ve motivasyon arttı. Riskler azalırken kalite ise iyileşti. 
2020 hedefi: Sürekli iyileştirme ve farklı çözüm önerileri üretmek adına robotik, veri analitiği ve yapay zeka gibi yeni teknolojilere öncelik verilecek.

GLOBAL EĞİTİM SÜRECİ HIZLANDI

Çeviklik, kısa geri dönüş sürelerinde değer yaratmaya odaklanan, otonom ve çapraz fonksiyonel ekipleri güçlendiren bir düşünce yapısı… BBVA bu yaklaşımı lk kez 2014’te İspanya’da, yeni bir mobil bankacılık uygulamasını geliştirme hedefiyle yola çıkan ekiplerde denedi. Uygulamanın amacı; müşterilere, banka hesaplarını yönetirken yapay zeka gibi yeni teknolojilere dayanan katma değerli hizmetler sunarak htiyaçlarını en üst seviyede karşılamaktı. BBVA’nın İspanya’daki uygulaması, Forrester tarafından üç yıl boyunca dünyanın en iyisi olarak seçildi. Bu girişimin başarısından sonra, yeni ve etkili proje çıktıları ortaya çıkarabilmek için çevik takımların artırılmasına karar verildi. Garanti BBVA'da ise halihazırda mühendislik hizmetleri ve veri tarafında 2016’dan bu yana çeşitli projeler için pilotlanan ve sayıları zamanla artan çevik takımlar bulunuyordu. Çevik dönüşüm yolculuğu ise 2018'in ortasında başladı. İş birimleri tarafında ise teftiş kurulu ve yetenek kültür ailesi dönüşümleriyle ivmelendi. 2019’da ise çevik dönüşüm, finans ve risk iş ailelerine de yaygınlaştırıldı. BBVA Global’de ‘çevik koç’ rolü oluşturuldu. 300’e yakın kişi Madrid’de yaklaşık 4 haftalık ‘Çevik Koç Yetiştirme Programı’na katıldı. Şu an Türkiye’de çevik koç olarak görev yapan 24 kişi bulunuyor. 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR