USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

07 Ağustos 2020 10:25

Galatasaray Espor, adına yakışır başarılara imza atacak

Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin Espor Şubesi, 2018 yılında Başkan Mustafa Cengiz’in göreve gelmesiyle kuruldu. 2019 yılında yapılan çalışmalar neticesinde Espor, kulübe resmi bir branş olarak eklendi ve Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin 14’üncü şubesi oldu. Halihazırda Galatasaray, Türk E-Spor ekosisteminde şubeleri arasında e-sporu bulunduran ilk spor kulübü derneği

Galatasaray Espor, adına yakışır başarılara imza atacak

Spotta da belirttiğimiz gibi e-spor, Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin resmi bir spor branşı ve bu kapsamda Galatasaray’ın bütün diğer sportif şubeleriyle aynı konumda bulunan bir branş. Sarı-Kırmızılıların sahada mücadele ettiği spor dallarının hepsinin, dijitallerinde rekabet eden, aynı zamanda küresel trendler ve ticari gerçekler de göz önünde bulundurarak yarışacakları oyunlar seçen bir yapı olduklarını söyleyen Galatasaray Espor Yöneticisi Dorukhan Acar, Galatasaray Espor’un tek bir oyun olarak algılanmaması gerektiğini söylüyor.

TİCARİ ANLAŞMALAR YAPILDI

Bununla birlikte Galatasaray’ın e-spor branşı ile, daha geniş bir oyun ekosisteminde ticari anlaşmalara da imza attığını söyleyen Acar, “Bu açıdan da Galatasaray’ın e-spordaki varlığı bizim için kritik konumda. Türkiye’nin genç nüfusu, gaming ekosistemindeki dinamizmi de körüklüyor. Spor kulüpleri için hem taraftar etkileşimi hem de ticari olarak önemli fırsatlar sunuyor” derken, aktif olarak mücadele eden FIFA 20 FUT Champions oyuncuları, eFootball PES 2020 oyuncuları, FIFA Pro Clubs (11v11) takımları, League of Legends ve League of Legends Akademi takımlarıyla, Zula takımlarının bulunduğunu aktarıyor. Kulübün geçmişte ise Paramanya oyuncusu, PUBG ve Wolfteam takımları bulunduğunu dile getiren Acar, konvansiyonel spor ve spor etiği taşıyan her oyunda mücadeleye etmeye ve Galatasaray ismine yakışır başarılara ulaşmaya hazır olduklarını bildiriyor.

“EKOSİSTEME GENİŞ AÇIDAN BAKIN”

E-spor sektörü geneli itibariyle genç oyunculara hitap ediyor. Dolayısıyla kendi hedef kitlelerinin de aynı doğrultuda gençler olduğunu ifade eden Acar, daha genç yaş grupları için ise kendilerini geliştirebilmek ve profesyonel arenalarda mücadele edebilecek seviyeye gelebilmeleri için çeşitli oyun takımlarının, akademi takımı adı altında genç kadrolarının mevcut olduğunu söylüyor. “Profesyonel olmak isteyen gençlerimiz için ilk çağrımız, bahsetmiş olduğumuz akademi takımlarımızda görev alacak seviyeye gelebilmeleri. Gerekli seviyelere ulaştığınız takdirde teknik ekibimiz ve antrenörlerimiz zaten size ulaşacaklar. Bunun haricinde gerekli sosyal mecraları kullanarak teknik ekibimiz ile siz de iletişime geçebilirsiniz. Zaten önümüzdeki dönemde takımlarımız için draft turnuvalarımız da olacak. Bu turnuvalarda da kendilerini aramızda görmeyi çok isteriz” diyen Acar, son olarak da gençlere bu ekosisteme geniş perspektiften bakmalarını, kendi fiziksel gelişim ve sağlıklarını da göz ardı etmeden, ekosistemin içinde değer yaratan planlar yapmalarını tavsiye ediyor.

EN ÇOK OKUNANLAR