USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

08 Kasım 2019 18:36

Farklı coğrafyalarda pazar payını artırıyor

Arçelik’in 2018 yılında toplam hasılatında Avrupa’nın payı yüzde 49,3’e yükseldi. 2018 yılındaki döviz artışı Arçelik’in ihracatta elini güçlendirirken; şirket, satış stratejisini de doğru kurguladı. Firma iç piyasadaki satış daralmasını ihracat yaparak telafi etmeyi başardı

Farklı coğrafyalarda pazar payını artırıyor

Geçtiğimiz yıl 1 milyar 937 milyon dolarlık ihracata imza atan Arçelik, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 8’inci şirketi oldu. Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, Türkiye’nin 2023 yılındaki ihracat hedefine ulaşabilmesi için yapılan hesaplamalarda sadece ihracat miktarının artmasının yetmediğini, yapılan ihracatın katma değerinin de artması gerektiğini söyledi. 

GÜNEYDOĞU ASYA, UZAK DOĞU, AFRİKA…

Avrupa’da her yıl pazar paylarını artırarak büyümeye devam ettiklerini belirten Oğuzhan Öztürk, dünyanın önümüzdeki dönemde en hızlı büyüyecek pazarlarının Güneydoğu Asya, Uzak Doğu ve Afrika olduğunu kaydediyor. “Biliyorsunuz yıllar önce Afrika’da Defy’nin satın alımını gerçekleştirdik. Defy sayesinde sadece Sahra Afrikası’nda değil, Batı ve Doğu Afrikası’nda satışlarımızı hızla büyütüyoruz. Afrika, geleceğin yıldız olacak coğrafyalarından bir tanesi. Nijerya, Tanzanya, Kenya, Uganda, Etiyopya başta olmak üzere Afrika coğrafyasında Arçelik olarak yoğun çalışıyoruz. Asya coğrafyası da önemli. Hem ortaklık hem de satın alma ile İpek Yolu üzerinde birçok çalışmalarımız mevcut. İpek Yolu’nu ‘Beko Yolu’ olarak tarif ediyoruz. Amerika’da bir miktar satışımız var ama aslında bakıldığında penetrasyonumuzun düşük olduğu kıta Amerika kıtası” diyen Öztürk, burada olabilecek fırsatlara her zaman baktıklarının altını çiziyor.

EN ÇOK OKUNANLAR