USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

08 Kasım 2019 20:12

Ersin Şahin: Fotoğraf çekmek meditasyon gibi

"Başarılı bir iş hayatının temelinde, sürekli yüksek moral ve motivasyon yatıyor. Bu hem kendi iş başarınız hem de ekip arkadaşlarınız için gerekli olan bir şey. Yönetici olarak motivasyonunuz, tüm ekibinize de yansıyor ve bu da işteki verimliliği doğrudan etkiliyor. Ekip arkadaşlarımla sürekli iletişim halinde olmaya dikkat ederim. Bu enerjiyi sürdürebilmek için mümkün olduğunca kendime de vakit ayırmaya çalışıyorum" diye anlatan Erin Motor Genel Müdürü Ersin Şahin, 18 yıldır fotoğraf çekiyor.

Ersin Şahin: Fotoğraf çekmek meditasyon gibi

Şahin; “Fotoğraf çekmek, bana meditasyon gibi geliyor. Kendimle baş başa kaldığım ve günlük problemlerden uzaklaştığım bir zaman dilimi” şeklinde tanımladığı bu hobisini geliştirmek üzere fotoğraf ve fotoğraf felsefesi üzerine yazılan kitapları yakından takip ediyor. Sokak ve belgesel fotoğrafları ile portre çekmeyi seven Şahin, “Yaklaşık bir yıldır üzerine çalıştığım Anadolu’da batıl inançlarla alakalı bir projem var. Kendime bu proje için beş yıl verdim. Vakit buldukça bu projenin üzerine çalışıyorum. Sanatçı portrelerini seviyorum, Fazıl Say’ın tek kare fotoğrafını çekmeyi çok isterdim” diyor.

ANALOGDAN DİJİTALE 

Uzun yıllar analog kamera ile çekim yapan Ersin Şahin, evinin bir odasını da fotoğraf baskısı yapmak 'karanlık oda' olarak kullandığını anlatıyor. Son dönemde ise vakitsizlikten dolayı dijital fotoğraf makinesi kullandığını belirten Şahin, 28mm veya 35mm sabit odak uzaklığına sahip lensler ile beraber Leica kamera kullanıyor. Büyük şehirlerin hayat rutininden etkilenen genç yönetici, İstanbul ve New York’ta fotoğraf çekmekten keyif alıyor. 

PODCAST’LERİ TAKİP EDİYOR

Fotoğrafın yanı sıra kişisel gelişimine de zaman ayıran Ersin Şahin, son zamanlarda online eğitimlere, podcast’lere ve sesli kitaplara ilgi duyuyor. Özellikle İstanbul trafiğinde, sesli kitaplar veya podcast’ler dinlerken en çok Nilay Örnek’in sunduğu ‘Nasıl olunur?’ podcast’lerini sevdiğini belirtiyor.

"İŞLERİMİ YAPARKEN DAHİ, HOBİME ZAMAN AYIRIYORUM"

Zaman yönetimi konusuna da dikkat eden Ersin Şahin, "Acil bir durum olmadığı sürece hafta sonlarımı aileme ve kendime ayırıyorum. İşim gereği gerek yurt içi gerekse de yurt dışı seyahatlerim çok oluyor ve bu seyahatlerimde fotoğraf makinem mutlaka bana eşlik ediyor. Yani işlerimi yaparken de hobime zaman ayırabiliyorum" diyor.  

EN ÇOK OKUNANLAR