USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

25 Nisan 2019 17:02

E-ticarette doğru bilinen yanlışlar

E-ticaret gerçekten de en hızlı büyüyen sektörlerden biri. Özellikle de gelişmekte olan ülkeler için e-ticaret hem ticaret ile uğraşanlar açısından, hem de alışveriş yapan müşteriler için sayısız olanak sunuyor. Her geçen gün daha fazla işletme e-ticarete yönelirken, ihtiyaçlarını online mağazalardan temin eden kullanıcıların sayısı ve online harcama oranları da hızla artıyor. Bu gözden kaçırıldığı taktirde çok büyük bir potansiyeli olmasına rağmen e-ticarette başarıyı yakalamak da giderek zorl

E-ticarette doğru bilinen yanlışlar

Her şeyin yanıtı reklam değildir: Reklam ile satışların doğru orantılı olduğu, reklam ile tüm satış sorunlarının çözülebileceği düşünülür. Ancak, satış süreci bir yolculuktur. Yoldan geçerken herhangi biri size evlenme teklif etse kabul eder misiniz? Elbette etmezsiniz. Sadece reklamla, daha önce hiç tanımadığınız insanların gelip bir anda ürünlerinizi satın almasını beklemek de aynı şekilde hatalı bir yaklaşım.

Datayı okumak yetmez, nedenleri okumak gerekir: Temel istatistik modellerini bilmeden, rakamların nasıl dalgalandığını, hangi değişkenlerden etkilendiğini ve en basitinden örneklemin yeterli olup olmadığını bilmeden datayı okumaya çalışırsanız, yanlış rüzgara yelken açarsınız. 

Mükemmel bir stratejimiz olmalı: Facebook ve Instagram bile her gün sayısız testler yaparak iletişim sürecini geliştirmeye çalışıyor. Böylesi bir ortamda mükemmel stratejiyi beklemek ve dünkü stratejilere bağlı kalmak en büyük hata. Öğrenme ve geribildirim kanallarınız olmalı. Bu geribildirimlerle hızla ürün karmanızı, iletişiminizi ve fiyatlarınızı değiştirebilmelisiniz. 

EN ÇOK OKUNANLAR