USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

14 Ocak 2020 17:32

Çevik ilerleme süreci, değişim elçilerine emanet

Tüpraş İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Aksoy, çevik yönetime geçiş sürecini ve detaylarını Platin Ocak sayısında anlattı

Çevik ilerleme süreci, değişim elçilerine emanet

Şirket: Tüpraş
Çevik yönetime geçiş: 2019
Olumlu gelişmeler: Projede çalışılan ürünün hayata geçme süresi, geleneksel yöntemlere kıyasla yarı yarıya azaldı.
2020 hedefi: Kültürel yapıdan çalışma yöntemlerine, süreçlerde yalınlaşmadan liderliğe kadar her süreçte yeni ilerlemeler kaydedilecek.

ÇEVİK İLERLEME SÜRECİ, DEĞİŞİM ELÇİLERİNE EMANET

Hızla değişen dünyada organizasyonumuzu çevik yaklaşım yetkinliği ile donatabilmek için bölümler arası takımlar oluşturarak görünür sonuçlar elde etmeye odaklandık. Bu kapsamda kurulan ‘çevik proje’ takımları, çevik çalışmaya özgü yöntem ve yaklaşımları önce kendileri deneyimledi. Sonrasında projelerde gösterdikleri başarılarla yeni projelere ilham kaynağı oldular. ‘Chargers’ adını verdiğimiz değişim elçileri ile çevik anlayışın temelini oluşturan kültürel konulara odaklanıyor ve bu alanda belirlediğimiz aksiyonları hayata geçirmek için çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımızda kurum liderlerinin desteğini alıyor, organizasyonun sadece bir bölümüne veya bir kesimine değil, tümüne ulaşmaya çalışıyoruz. Çevik proje yönetimi yaklaşımı sayesinde başarılı proje sayısı ve proje verimliliği arttı. Sorunu en sonda görmek yerine anlamlı çıktılarla ilerleyerek en başta görüp, aksiyon alabiliyoruz. İş memnuniyetinin yanı sıra çalışanlarda motivasyon artışı olduğunu gözlemliyoruz. Organizasyonumuzda agile koçumuz  ve aynı zamanda projeler içerisinde yetişen adaylarımız var. Organizasyonun günlük işleyişi esnasında göremediklerimizi objektif bir şekilde ortaya çıkararak, ileriye doğru adım atmamızda inisiyatif alacak çalışma arkadaşlarımızı ise değişim ajanları olarak görüyoruz. 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR