USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

14 Ocak 2020 17:26

Çevik dönüşümü, tüm iş kollarında hayata geçiren ilk şirket: Allianz Türkiye

Allıanz Türkiye İnsan Kaynakları, Çevik Ofis ve Operasyon Destek Genel Müdür Yardımcısı İlkay Özel, çevik yönetime geçiş sürecini ve detaylarını Platin Ocak sayısında anlattı

Çevik dönüşümü, tüm iş kollarında hayata geçiren ilk şirket: Allianz Türkiye

Şirket: Allianz Türkiye
Çevik yönetime geçiş: 2016
Olumlu gelişmeler: Çevik ekipler sayesinde eskiden ortalama 6-9 ayda hayata geçirilecek bir proje, 2.5-3 ay gibi bir sürede sunuluyor.
2020 hedefi: Tüm fonksiyonlarda çevik çalışma prensiplerinin benimsendiği ve uygulandığı bir yapıya dönüşmek.

ÇEVİK DÖNÜŞÜMÜ, TÜM İŞ KOLLARINDA HAYATA GEÇİREN İLK ŞİRKET

Çevik dönüşüm sürecimiz, bilgi teknolojileri departmanımızda sistemsel bir altyapı dönüşümüyle 2016’da başladı. Aldığımız verimli sonuçlarla, bu çalışma modelini şirketimizin iş yapış şekline ve ana faaliyet kollarına yansıtmaya karar verdik. 2018’de başladığımız dönüşümü 2019’da başarıyla tamamladık. Bu süreçte şirket genelinde fonksiyon bazlı yapılanmadan iş odaklı bir yapılanmaya geçerek tüm yönetim yapısını yeniden şekillendirdik. Tüm ekip üyelerinin yetkilendirildiği, hiyerarşiden arınmış bir yapıyı hayata geçirdik. Çalışma arkadaşlarımızı bu sürece yumuşak bir geçiş ile dahil ettik. Mevcut yetkinlikleriyle çevik ekiplere geçirdik; gelişimlerini süreç içerisinde ilerletmeleri için her birine 160 saatten fazla eğitim sağladık. Verim aldıkça sadece ana faaliyet alanlarımızı değil, diğer destek birimlerimizi de çevik ekip olarak konumlandırmaya başladık. Bugün itibariyle Türkiye’de çevik organizasyonu, tüm iş kollarında hayata geçiren ilk şirketiz. Çevik ekiplerimizin yüzde 35’ini bilgi teknolojileri kaynağı oluşturuyor. Takımlarımız, odaklandıkları proje üzerinde çalışırken sürekli bir arada... ‘Test et- öğren’ modeliyle proje üzerinde çalışıp projeyi sonuçlandırıp başka bir projeye geçiyorlar. Çalışma kültürüne direkt dokunan bu dönüşüm sürecini, çevik dönüşüm ofisi tarafından yönetiyoruz.

 

EN ÇOK OKUNANLAR