USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

12 Nisan 2019 13:44

5G, e-ticareti nasıl değiştirecek?

SingularityHub’ın yayınladığı rapora göre 2024’te 8 milyar kişi online olacak. Bu bulgular ışığında işte 5G’nin e-ticareti nasıl değiştireceğine ışık tutan 4 başlık…

5G, e-ticareti nasıl değiştirecek?

1-DAHA ÇOK MÜŞTERİ, DAHA ÇOK KAZANÇ

Adobe Digital Insights’in verilerine göre 2021’de 5G, e-ticaret gelirlerinde 12 milyar dolarlık bir artış gerçekleştirecek. Büyük telekomünikasyon şirketlerinin bu alana yönelmesi büyük önem taşıyor.

2-DAHA ÇOK MARKA ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK VE SANAL GERÇEKLİKTEN FAYDALANACAK

E-ticaretin ve internete bağlanan insan sayısının artmasının yanı sıra 5G sayesinde bir diğer alanda daha yükseliş gözlemleyeceğiz. Global sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik pazarı Goldman Sachs’a göre 2025’te 80 milyar dolar değerine ulaşacak.

3-DAHA İYİ YAPAY ZEKA ÖĞRENMESİ

5G’nin kullanılmasıyla birlikte, müşteriler bu sanal asistanlardan çok daha kısa zamanda bilgi alabilecek. Müşteri memnuniyetinin en önemli unsurlarında olan internet hızının artmasıyla, perakendeciler için hem müşteri sayısında artış yaşanacak hem de kişiye özel servis sunabilecekler.

4-GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ

Patlama yaşaması beklenen bir diğer alan ise giyilebilir teknoloji sektörü… Uzmanlar bu sektörün 2021 yılı itibariyle 95.3 milyar dolara ulaşacağını savunuyor. Perakendeciler, bu yeni alandan 5G teknolojisi sayesinde kullanıcılarına anlık bildirimler göndererek ve kişiselleştirilmiş bilgilerden faydalanarak yararlanabilir.

EN ÇOK OKUNANLAR