USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

08 Kasım 2019 19:00

21 yıllık ABD macerası

1999 İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültesi mezunu olan Ali Çınar, mezun olduğu gibi daha küçük yaşta kafasına koyduğu ABD’ye gitme hayalini gerçekleştirerek New Haven Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve İşletme Master’ı yaptı. Aynı üniversitede burs alarak araştırma görevlisi olarak iki yıl çalışan Çınar, okul süresince Türk Öğrenci Derneği Başkanlığı, daha sonrada 400 uluslararası öğrencinin bünyesinde olan Uluslararası Öğrenci Derneği’nin başkanlığını üstlendi. Mezun olmadan önce üni

21 yıllık ABD macerası

Üniversite mezuniyetinin ardından önce lisans ürünleri üzerine büyük bir ABD firması olan Concord’da altı yıl çalıştıktan sonra, Wall Street Fortune 500’de olan Western Union’da önce Avrupa’dan sorumlu marketing müdürü daha sonrada hem Avrupa hem Orta Doğu’dan sorumlu marketing direktörü olarak görev yaptı. Ali Çınar daha sonra, Mastercard bünyesinde olan Transfast adlı finans şirketinde ürün ve pazarlama direktörü olarak çalıştı.

TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİNE DOĞRU

Çınar; MIT, Harvard Üniversitesi ve NYU’da işletme ve pazarlama konusunda özel sertifika programlarına katıldı ve 2015'te Türk-ABD ticaretinin geliştirilmesi ve Türk firmalara yol gösterilmesini hedefleyen danışmanlık firmasını, iki ortak arkadaşı ile New York’ta kurdu. 

İş hayatı dışında, Türkiye’nin tanıtılması, Türk-ABD ilişkilerinin geliştirilmesi için 20 yıldır farklı derneklerde görev yapan Ali Çınar; New York merkezli, ABD’nin en eski ve en büyük çatı kuruluşu olan Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanlığı, Washington DC merkezli Türk-Amerikan Dernekleri Assemble Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Çınar, şu anda ise düşünce kuruluşu olan Turkish Heritage Organization’da (THO) başkanlık görevini sürdürüyor. 2015 yılında Washington DC’de kurulan düşünce kuruluşu THO, Türk-ABD ilişkilerinin geliştirilmesi ve Türkiye’nin tanıtımı konusunda çalışmalarla özel sektör destekli bir kurum. FETÖ ve YPG-PKK konusunda aktif çalışmalar yapan THO; Senato, Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon ile zaman zaman görüşmeler yapıyor. Yaptığı programlar tamamen ABD’li kamuoyuna yönelik olurken, konuşmacıların yüzde 70’i Amerikalı, yüzde 30’u ise Türk profilini içeriyor.

ÇINAR’DAN ABD’YE GELMEK İSTEYEN GENÇLERE ÖNERİLER 

> Yapmak istediklerinizi planlayın,
> Ciddi bir araştırma yapın,
> Kulaktan dolma bilgilerle kesinlikle iş yapmayın,
> ABD’ye yerleşmiş kişilerle irtibat kurup, her türlü soruyu sorun.

“ABD’YE TİCARET YAPMAK İSTEYENLER İSE…”

> Cesaretli olsun,
> Önce sıkı bir pazar araştırması yapsın, araştırmalarını planlasın,
> Doğru ürün, doğru fiyat, doğru pazar ve doğru kişilerle çalışsın. Bu kişileri arayıp bulsun,
> Ticaret odaları vasıtası ile tecrübeli kişi ve heyetlerle hareket etsin.

EN ÇOK OKUNANLAR