Kültür&Sanat

26 Temmuz 2025 10:37
AA

'Basınç Altında Suyun Üstünde' sergisi sanatseverlerle buluştu

15 sanatçının resim, heykel ve fotoğraf gibi farklı mecralarda ürettiği, toplam 33 yapıtın yer aldığı grup sergisi 'Basınç Altında Suyun Üstünde', Arter'de sergileniyor.

'Basınç Altında Suyun Üstünde' sergisinde yaşamın kırılganlığını ve güvencesizliğini vurgulayan her bir yapıt, izleyicilerin de ortaklık kurabileceği kimi duygusal, zihinsel ve bedensel hallere dikkati çekiyor.

Serginin ikinci bölümünü oluşturan ve -1. kat galerisinde yer alan eserler ise bu endişe ve sıkışmışlık hissinin nasıl dönüştüğüne, kriz durumlarıyla başa çıkmak için benimsenen taktikleri ve tüm bu zorlayıcı koşullara rağmen nasıl suyun üstünde kalındığını ele alıyor.

Sergide yer alan sanatçılar arasında Michael Borremans, Angela de la Cruz, Claire Fontaine, Shilpa Gupta, Fatoş İrwen, Nadia Kaabi-Linke, Alicja Kwade, Cinthia Marcelle, Tiago Mata Machado, Jean Meeran, MORIS, Ugo Schiavi, Hyun-Sook Song, Nasan Tur, Mariana Vassileva isimler bulunuyor.

'Basınç Altında Suyun Üstünde' sergisi, 11 Ocak 2026'ya kadar ziyaret edilebilir.

EN ÇOK OKUNANLAR