QNB Finansbank tarafından yapılan açıklamada, EBRD'nin açıklamasına yer verildi.
EBRD açıklamasında, 50 binin üzerinde can kaybına ve ülke ekonomisinde 100 milyar doların üzerinde zarara neden olan deprem felaketi için Türkiye Afet Müdahale Çerçevesi hazırlandığı belirtilerek, QNB Finansbank'a kullandırılan kredinin bu kapsama dahil olduğu kaydedildi.
110 milyon dolarlık kredi, bölge ekonomisinde meydana gelen hasarların kısmen giderilmesi ve afetten etkilenen şehirlerin geçim kaynaklarının ve beşeri sermayelerinin korunması için kullanılacak.
Kredi ile işletmelere ve bireylere finansal destek sağlanarak etkilenen şehirlerdeki yerel nüfusun en acil finansman ihtiyaçlarının karşılanması ve borçluların mevcut kredilerini yeniden yapılandırmaları, ayrıca gerektiğinde ek finansman elde etmelerinin sağlanması amaçlanıyor.
EBRD, felaketin ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla gelecek 2 yıl içinde bölgeye yönelik 1,5 milyar avroluk bir yatırım planını daha önce açıklamıştı.
"İşletme ve bireylerin yaralarını daha hızlı sarmalarına yardımcı olmayı, acil finansman ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen QNB Finansbank Hazine Satış ve Uluslararası Bankacılık Direktörü Yeliz Ataay Arıkök, QNB Finansbank olarak, her zaman maddi ve manevi müşterilerinin yanlarında olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
"EBRD ile imzaladığımız yeni kredi anlaşması bunun devamlılığı niteliğinde. Afetin etkilediği bölgelerimizdeki bireylere ve işletmelere yapılacak finansman desteğiyle depremden ötürü zarar gören hayatların yeniden toparlanmasına destek olmak bizim için çok önemli. Bu finansman ile bölgedeki işletme ve bireylerin yaralarını daha hızlı sarmalarına yardımcı olmayı, acil finansman ihtiyaçlarını karşılamayı ve bölgedeki sürdürülebilir refaha katkı sağlamayı hedefliyoruz."