USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yönetim

10 Temmuz 2018 17:05

Verimli Yatırımlarla Büyüyecek

Ajinomoto, 2020 vizyonunu gıda ve içecekte dünyanın ilk 10 markası arasına girmek olarak tanımlıyor. Şirket, Türkiye’yi coğrafi üs haline getirerek 2020’ye kadar cirosunu 4 katına çıkartmayı hedefliyor. Ajinomoto Türkiye CEO'su Sinan Altun ise uzun yıllar görev aldığı uluslararası gıda şirketlerinde edindiği tecrübe ve deneyimini son bir yıldır Türk pazarın da yer alan Japon Ajinomoto Türkiye ile paylaşıyor.

Verimli Yatırımlarla Büyüyecek

Dalida Özatay Erus / [email protected]

Japonya’da 1909 yılında kurulan ve bugün dünyanın en büyük gıda şirketlerinden biri olan Ajinomoto, 2013 yılında Kemal Kükrer markasıyla sirke, nar ekşisi gibi sıvı soslar üreten Türkiye’nin köklü firması Kükre Gıda A.Ş.’nin yüzde 50 oranındaki hissesini satın alarak Türk pazarına adım atıyor. Bizim Mutfak markasıyla hazır çorba, bulyon, çeşni ve toz tatlı kategorilerinde üretim yapan Örgen Gıda’nın hisselerini ise Yıldız Holding’ten Nisan 2017’de alan şirket, aynı yılın ağustos ayında da Kükre Gıda’nın kalan hisselerinin sahibi oluyor. Şimdiye kadar Türkiye’ye 500 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapan Ajinomoto, böylece Türkiye’nin önemli gıda üreticileri arasına giriyor. Aynı dönem CEO'luk görevini üstlenen Sinan Altun, 1995 yılında adım attığı profesyonel yaşamı boyunca uluslararası gıda markaları bünyesinde görevler alıyor.

Kariyerine Marsa Kraft Jacobs Suchard şirketinde pazarlama uzmanı olarak başlayan Altun, 1997’den 2010’a kadar Coca-Cola bünyesinde Türkiye, Kafkasya, Orta Asya, Belçika ve Atlanta Global Merkezi’nde ürün müdürlüğü, bölge pazarlama direktörlüğü, global pazarlama direktörlüğü ve global ticari müşteri finans ve saha pazarlama direktörlüğü gibi üst düzey görevlerde bulunuyor. 2010-2013 yılları arasında Coca-Cola’dan ayrılıp Türkiye’ye dönen Sinan Altun, yurt dışından bazı yiyecek-içecek markalarını Türkiye’ye getirip operasyonunu geliştirdiği bir şirket kuruyor. Kısa bir süre sonra çıkan iyi teklifler sonucunda bu şirketi devrederek kurumsal hayata geri dönüyor. Bir süre Sütaş Grubu’nda da üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra Coca-Cola’da Global Gazsız İçecekler Departmanı’nda genel müdürlük görevini üstleniyor. Kariyerinin dönüm noktalarını ve yöneticilik anlayışını öğrendiğimiz Sinan Altun, bir süre yaşadığı Japon kültürüne dair ipuçları da veriyor.

Haberin Devamı Platin Dergisi'nde...

EN ÇOK OKUNANLAR