USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%
Şule Kuban

YAZARLAR

1.04.2019 14:45:00

Kişiselleştirilmiş deneyim sunmak önemli

Dijitalleşmeyle birlikte Türkiye’de alışveriş yapma yöntemleri ve alışkanlıkları değişti. Evde, işte, okulda veya yolda, insanlar kolayca akıllı telefonlarından mobil uygulamalarda veya e-ticaret sitelerinde gezerek alışverişlerini çok kısa sürede tamamlayabiliyor.

Üstelik çok daha fazla çeşide, daha uygun fiyatlarla vakit harcamadan erişilebiliyor. Morhipo.com olarak ise en çok mobile yatırım yapıyoruz. Trafiğimizin yüzde 80’ini mobil kanallardan karşılıyoruz. 

SATIŞLAR 2021’DE  YÜZDE 20 ARTACAK

Müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik kişiselleştirilmiş hizmet ve ürünler sunmak, yenilikçi ve hızlı davranmak e-ticaret sektörü için büyük önem taşıyor. Dijitalleşme adımları, müşteri hizmetindeki başarı ve yaratılan müşteri memnuniyetinin büyüklüğü ciroları da doğrudan etkiliyor. KPMG’nin 2018 Sektörel Bakış Perakende raporuna göre global e-ticaret satışlarının 2021 yılına kadar yıllık ortalama yüzde 20 artması bekleniyor. 

TÜRKİYE’DE SEKTÖR, 42.2 MİLYAR TL

Türkiye’de de e-ticaret sektörü hızla büyümeye devam ediyor. Türkiye, küresel pazarda en hızlı büyüme kaydeden e-ticaret pazarlarından biri. Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ‘Türkiye e-Ticaret Pazar Büyüklüğü-2017’ raporuna göre e-ticaret sektörünün büyüklüğü, yüzde 37 büyüme ile 42.2 milyar TL’ye yükseldi. Bu gelişen rekabet ortamında kişiselleştirilmiş hizmet ve ürünler sunmak, yenilikçi ve hızlı davranmak e-ticaret sektörü için büyük önem taşıyor. Dijitalleşme adımlarının yanında serviste farklılaşmak ve müşteri odaklı düşünmek çok önemli. İnternette kredi kartı kullanma konusunda çekinceleri olan, kargo süreçlerini yaşamak istemeyen, e-ticaret alışverişine mesafeli duran kitleler var. Bu müşteriye de dokunmak ve onların da ihtiyaçlarına karşılık vermek için kapıda ödeme, tıkla&gel gibi servis kolaylıkları, aynı gün ve ertesi gün randevulu teslimat hizmetleri, mobil alışveriş deneyimi konforu gibi seçeneklerle her yerde, herkese, her an ulaşabiliyoruz.

İHTİYACA YÖNELİK  ÜRÜN SUNUYORUZ

Günümüzde müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik kişiselleştirilmiş hizmet ve ürünler sunmak her sektör için olduğu gibi e-ticaret sektörü için de büyük bir öneme sahip. Biz de bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Tavsiye sistemimiz sayesinde Morhipo.com’u ziyaret eden müşterilerimize binlerce ürün arasından ihtiyaç duydukları ürünleri sunabiliyoruz. Ziyaretçilerimiz aradıkları ürünlere kolayca erişebiliyor ve bu ürünlere ulaşma süreleri kısalıyor. Müşteriler, uygun fiyatlarla kaliteli ürünlere ulaşmak kadar, bu ürünleri hızlı bir şekilde teslim almak istiyor. Daha önce satın aldıkları ürünlere alternatif olacak veya bu ürünle beraber ihtiyaç duyacakları ürünleri kendilerine önerebiliyoruz. İlgilerini çekecek kategorilere ve markalara yönlendirmeler yapıyoruz. İhtiyaçlarına hızlıca ulaşabilen müşterinin ziyaretlerinin siparişe dönüşme oranı çok daha yüksek oluyor. Bu da müşteri mutluluğu ve bağlılığını artırırken dönüşüm oranlarımızı da yükseltiyor.

KOŞULSUZ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

Hızlı büyüme potansiyeline sahip olan Türkiye’deki e-ticaret içerisinde perakendenin hacmini artırmak için sektör içerisindeki iş birliklerin dışında hızla değişen dijital dönüşüme de mobil başta olmak üzere önem verilmesi gerekiyor. E-ticaret sitelerinin 'koşulsuz müşteri mutluluğu' anlayışı sayesinde müşterilerin istedikleri yerden ve istedikleri zamanda, diledikleri kanaldan veya platformdan ulaşarak alışveriş yapması için tüm servislerin alınması sağlanmalı. Önümüzdeki yıllarda e-ticaret sektöründe büyüme, dijital dönüşüme ne kadar ayak uydurabildiğinizle alakalı olacak.