USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

24 Eylül 2020 15:42

Türk bilim kadınları L'oreal Türkiye ve UNESCO ile geleceğe yön verecek

UNESCO’nun işbirliğiyle 18 yıldır Loreal Türkiye’nin kadınların bilime katkısını desteklemek ve bilimde cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek amacıyla hayata geçirdiği 'Bilim Kadınları İçin' projesinde bu yıl ödül kazanan bilim kadınları açıklandı. 70 yıldır çözülemeyen matematik probleminden kanserin tedavisine kadar farklı alanlarda geleceğe yön verecek projelere imza atan altı bilim kadınına proje kapsamında 75’er bin TL destek verilecek.

Türk bilim kadınları L'oreal Türkiye ve UNESCO ile geleceğe yön verecek

L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Laurent Duffier, “Bugün dünya pandemi için bilim insanlarından gelecek çözümü bekliyor. İnsanlar bilimin önemini anlamış durumda. Önümüzdeki 15 senede bilim daha da önemli hale gelecek. Bizim de her zamankinden çok teknoloji ve inovasyona ihtiyacımız var. Bu noktada kadınların potansiyelini göz ardı edemeyiz. Tüm dünyada kadın bilim insanlarıçığır açan çalışmalarda önde geliyor. Kadınların bu alanda hak ettikleri yeri alabilmeleri için daha uzun yol almamız gerekiyor. Bu genç araştırmacılar bilimin geleceğini temsil ediyor” dedi. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz da bilim dünyasında kadınların başarılarını dile getirdi.

Ödül alan akademisyenler

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Dicle Dövencioğlu

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Malzeme Enstitüsü Sensör Teknolojileri Proje Grubu Başuzman araştırmacı Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Biyoinformatik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İdil Yet

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İrem Durmaz Şahin

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Nazar İleri Ercan

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nden Doç. Dr. Nazife Erkurşun Özcan

4. kez seçildi

2019 yılında L’Oréal Türkiye tarafından gerçekleştirilen “Bilim Kadınları İçin” programında ödül kazanan Dr. Serap Erkek, mesane kanserine yön veren epigenetik mekanizmaların araştırılması projesiyle şimdi de “2020 Uluslararası Yükselen Yetenek Ödülü” almaya hak kazandı.

EN ÇOK OKUNANLAR