USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

16 Ocak 2021 18:56

Ayşe Bodur’dan gelinlere makyaj tüyoları

Makyaj konusunda kendinize güvenebilirsiniz fakat gelin makyajı için profesyonel yardım almakta kesinlikle fayda vardır. Gelin makyajı denilince aklınıza abartılı bir makyaj gelmesin çünkü gelin makyajında da sadeliği seçebilirsiniz. Sade bir makyaj daha doğal bir görünüm verecek ve gelinliğinizi ön plana çıkaracaktır. Peki, gelin makyajı nasıl olmalı? İşte 20 yılı aşkın makyaj sanatçılığı yapan Ayşe Bodur’un birbirinden değerli tavsiyeleri...

Ayşe Bodur’dan gelinlere makyaj tüyoları

Gelin adaylarına tavsiyelerde bulunan Ayşe Bodur “Düğün öncesinde gelin adayları makyajcıları ve makyaj ortamını görmek adına salonu mutlaka ziyaret etsin. Gelin adaylarının düğün makyajı öncesinde makyaj uzmanı ile tanışmalarını tavsiye ediyorum” diyerek önemli bir uyarıda bulundu.

“BİR KADININ PERİ MASALINDAN ÇIKMIŞ GİBİ GÖRÜNMESİNİ SAĞLAYAN ŞEY KUŞKUSUZ MAKYAJDIR”

Doğru gelin makyajının nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler veren Makyaj Sanatçısı Ayşe Bodur, “Her kadın, en özel günlerinden biri olan düğününde mükemmel ve kusursuz bir makyaja sahip olmak ister. Bir gelinliği tamamlayan ve o gün bir kadının peri masalından çıkmış gibi görünmesini sağlayan şey kuşkusuz makyajdır. Bu yüzden doğru makyaj seçimi çok önemli” dedi. Bodur ayrıca, “Yuvarlak yüz hatlarına sahip bir kadınla, kare yüz hatlarına sahip bir kadının makyajları aynı olmamalı. Aynı şekilde kalp, dikdörtgen ve oval yüz hatlarına sahip kadınlar da kendilerine uygun makyajı yaptırmalı” dedi.

Gelin adaylarına tavsiyelerde bulunan Ayşe Bodur “Düğün öncesinde gelin adayları makyajcıları ve makyaj ortamını görmek adına salonu mutlaka ziyaret etsin. Gelin adaylarının düğün makyajı öncesinde makyaj uzmanı ile tanışmalarını tavsiye ediyorum” diyerek önemli bir uyarıda bulundu.

DÜĞÜN GÜNÜ NELER YAPILMALI?

İşte Makyaj Sanatçısı Ayşe Bodur’un tavsiyeleri;

-Öncelikle gelin makyajınız hem doğal görünmeli hem de güzel olmalıdır. Gelinin renk tonuna uygun fondöten kullanılmalıdır.

-Gelinliğiniz straplez ya da göğüs dekoltesine sahipse bu bölgelere de fondöten uygulamayı unutmamalısınız.

- Makyaj seçiminiz mevsime ve kapalı ya da açık alan seçiminize göre de değişir. Eğer kapalı bir alanı ya da kış aylarını tercih edecekseniz; simli bir göz makyajı kullanabilirsiniz. Açık havadaki bir alanı ya da yaz aylarını tercih edecekseniz daha doğal görünen şeftali tonlarındaki makyaj seçimi daha doğru olacaktır

-Eğer göz makyajınızı öne çıkarmak istiyorsanız gözünüzün şekline uygun eyeliner çekebilir ve takma kirpik kullanabilirsiniz.

-Sevincinizin had safhada olduğu bu günde heyecanınız ile birlikte karmaşık duygular içerisinde olabilir; kendinizi tutamayıp ağlayabilirsiniz. Bu yüzden özellikle göz makyajınızda akmayacak malzemeler kullanmanız yararınıza olacaktır.

-Eğer abartılı bir göz makyajı tercih ettiyseniz rujunuzu şeffaf tonlarda seçin. Eğer göz makyajınız çok hafif ve doğalsa dudaklarınızı öne çıkaracak renkli ruj tonlarını tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

- Rujunuzu sürmeden önce dudak kalemi sürmek hem dudaklarınızı daha dolgun gösterecek hem de rujunuzun kalıcılığını arttıracaktır.

-Allığınızı şeftali ya da pembe tonlarında kullanmak sizi daha doğal ve daha canlı gösterecektir.

-Gelinliğinizin tarzına uygun bir makyaj tercih etmelisiniz. Yani eğer çok sade bir gelinlik tercih ettiyseniz, doğal bir makyajla daha yumuşak görüntü oluşturmalısınız. Taşlı, derin dekolteli bir gelinlik tercih ettiyseniz bu gelinliğe uygun daha ağır bir makyaj tercih etmeniz doğru olacaktır.

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR