USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Türkiye

01 Nisan 2017 16:05

Pazarlama iletişiminde 'antropolojik analiz' trendi!

Hedef kitlenize ulaşırken doğru kanalları kullanıyor musunuz? Tüketicilerin farklı deneyim hikâyelerine ne kadar kulak veriyorsunuz? Markanıza yönelik satın alım kararını kadınlar mı yoksa erkekler mi veriyor? Gerçek müşterileriniz kim? Bölgesel ve kültürel farklılıkları marka stratejinize başarıyla yansıtabiliyor musunuz? Yaptığınız araştırmalarda öne çıkan sonuçlar ne kadar samimi? Farklı içgörülerden beslenen sonuç odaklı gelecek planları kurgulayabiliyor musunuz? Bu sorulara vereceğiniz tüm

Pazarlama iletişiminde 'antropolojik analiz' trendi!

 

Biri antropolog, diğeri de reklamcı olan iki kardeşin, geçmiş tecrübelerini en iyi şekilde harmanlayarak 2012 yılında kurdukları Habitus Research, antropoloji biliminin sunduğu verileri, farklı bir bakış açısıyla yorumluyor. Bu yorumlama, marka ve kurumlara çözmek, kurgulamak ya da farklılaşmak istedikleri konu ve problemlere yönelik farklı içgörüler sunuyor. Örneğin, Habitus Research’ün yaptığı analizler bir markayı neden kadınların daha çok tercih ettiğini, müşterilerin satın alım kararında aslında hangi kriterlerin ağır bastığını ya da bir markanın doğru bir hedef kitleye sahip olup olmadığının tespitinde kilit bir role sahip.

 

Dünyada 2000’li yıllardan bu yana pazarlama ve iletişim stratejistlerinin gündeminde olan antropolojiyi, Türkiye’de en aktif bir şekilde pazar araştırmalarının merkezine oturtmayı başaran Habitus Research ile ilgili bu keyifli yazıyı Platin Dergisi’nin Nisan sayısında okuyabilirsiniz….

EN ÇOK OKUNANLAR