USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Türkiye

29 Kasım 2017 15:00

Operasyona rağmen büyüyor

17-25 Aralık operasyonları ile yıpratılmaya çalışılan ve yine hedef tahtasına oturtulan Halkbank, Türkiye’nin en büyük beşinci büyük bankası haline geldi

Operasyona rağmen büyüyor

Diz çöktürme amaçlı operasyonların başladığı Mayıs 2013'ten bu yana, gerek dış politikada gerekse ekonomideki 2023 hedeflerinden milim taviz vermeyen Türkiye, ABD'de devam eden hukuki zeminden yoksun bir dava ile yine hedef tahtasına oturtulmaya çalışılıyor. 17-25 Aralık operasyonlarında hedef tahtasına konulan Halkbank, bir kez daha yıpratılmaya çalışılırken, FETÖ'cü polislerin o dönemde hazırladığı düzmece belgelerin ABD mahkemesi tarafından kabul edilmesi küresel saldırının da açık bir göstergesi niteliği taşıyor.

KGF'DE SEKTÖR LİDERİ

Türkiye'yi en güçlü olduğu yerlerden biri olan kamu bankaları üzerinden vurma girişimine rağmen, operasyon çekilmeye çalışılan Halk Bankası, tıpkı o dönem öncesinde olduğu gibi hızlı büyümesini sürdürüyor. "Üreten Türkiye'nin bankası" sloganıyla hareket eden banka, bu yılın 9 aylık döneminde, 279.7 milyar TL ile aktif büyüklüğünde Türkiye'nin beşinci büyüğü konumuna yükseldi. Bankanın aktif büyüklüğü 2013 sonundan bu yana yüzde 100 artarken, söz konusu dönemde sektördeki büyüme yüzde 75'te kaldı. Nakdi kredilerde sektörün dördüncü büyüğü haline gelen banka KGF kefaletli kredi kullandırımında 20 milyar lirayı aşarak tüm bankalar arasında ilk sırada yer aldı.

HİSSELER YABANCIDA

Banka, borsada da hissedeki düşüşe rağmen Vakıfbank'ın ardından yabancı takası en yüksek ikinci banka. Halkbank'ın halka açık hisselerinin yüzde 79.2'si, yapılan tüm algı operasyonlarına rağmen, yabancı yatırımcıların portföyünde yer alıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR