USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Türkiye

23 Mayıs 2017 10:47

Halk Emeklilik ilk çeyrekte sektörün üzerinde büyüdü

2017 ilk çeyrek sonu itibariyle en çok katılımcı artışı gerçekleştiren dördüncü şirket olan Halk Emeklilik, sektörde kısa zaman içinde ilk beş şirketten biri olmak istiyor. Halk Emeklilik öte yandan 45 yaş üstü OKS kapsamı dışında kalan çalışanlara ve çalışan yakınlarına özel tasarlanmış planlar ile BES’teki gücünü artırmayı hedefliyor

Halk Emeklilik ilk çeyrekte sektörün üzerinde büyüdü

2017 yılının ilk üç ayına bakıldığında sektörün 122 bin yeni katılımcıyı sisteme eklediği, Halk Emeklilik’in ise 13 bin yeni katılımcı ile bu dönemin en çok katılımcı artışı gerçekleştiren dördüncü şirketi olduğu görülüyor. Bu paralelde 2017 Mart sonu itibariyle Halk Emeklilik, BES katılımcı sayısında 460 bin kişiye yaklaştı. 
2016 yıl sonunda yüzde 6,7 olan pazar paylarını, 2017 Mart sonu itibariyle yüzde 6,8’e yükselttiklerini söyleyen Halk Emeklilik Genel Müdürü Ömer Faruk Öztürk, fon büyüklüğünde ise 2 milyar 519 milyon TL’ye ulaştıklarını aktarıyor. “Sektör, bu yılın ilk üç ayında fon büyüklüğünde yüzde 7,2 büyüme gösterirken, Halk Emeklilik yüzde 10,4 büyüdü” diyen Öztürk, şirket olarak 2016 yılını bireysel emeklilik fon büyüklüğünde sekizinci sırada tamamlarken, ilk çeyrek döneminde ise yedinci sıraya yükseldiklerini belirtiyor.

 

HEDEF İLK BEŞ

Otomatik Katılım sisteminin yürürlüğe girmesi ile birlikte 2017 yılında tüm emeklilik şirketleri için oldukça hareketli bir dönem başladı. Halk Emeklilik olarak kendilerinin de 2017 yılına özellikle Otomatik Katılım sistemi konusunda oldukça iddialı ve yoğun bir çalışma temposu ile başladıklarını ifade eden Öztürk, bununla beraber BES’te ve hayat dalında da müşterilerini ihmal etmediklerini dile getiriyor. “Müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını anlamak ve bu ihtiyaçlara uygun ürünler hazırlamak için çalışmalarımıza devam ediyor, teknolojik gelişimimizi sürdürüyoruz. Kurumsal satış ekibimiz Otomatik Katılım sistemine yoğunlaşırken, Halkbank şubelerinde hizmet veren satış ekibimiz de bireysel emeklilik planlarımızı şube müşterilerine anlatmaya devam ediyor. 2017 yılı itibariyle bireysel emeklilik fon büyüklüğü ve katılımcı sayısında sektörde yedinci sırada bulunuyoruz” diyen Öztürk, hedeflerinin en yakın zamanda ilk beş şirket arasında olmak olduğunu kaydediyor.

 

“Şirketimizin Otomatik Katılım'da cayma oranı, genel orandan düşük olmakla beraber bu oranı daha da aşağıya çekmeyi hedefliyoruz. Halk Emeklilik olarak amacımız, devlet katkısı gibi avantajlar dışında sunduğumuz ek faydalar ile katılımcıları sistemde tutmak ve onlara ikinci bir emeklilik şansı sunmak...”

 

HALKBANK'IN GÜCÜ ARKASINDA

Otomatik Katılım’a hazırlanırken en güçlü kamu bankalarından biri olan Halkbank’la birlikte olmanın tüm avantajlarını kullanan Halk Emeklilik, özellikle nisan ayında kamu çalışanlarının da sisteme dahil olmasıyla OKS’de ilk üç şirket arasında yerini aldı. 1 Ocak itibari ile bin ve üzeri çalışanı olan özel sektör firmaları sisteme dahil olmuştu. “1 Nisan itibariyle Otomatik Katılım sisteminde ikinci kategori OKS dönemi başladı ve tüm kamu kurumları ile 250 üzeri çalışanı olan tüm özel sektör çalışanları sisteme dahil oldu. Şirketimizin nisan sonu itibariyle ulaşmayı hedeflediği OKS katılımcı sayısı 1 milyonun üzerinde” diyen Öztürk, bu başarıda tüm çalışanlarının, genç ve dinamik saha ekiplerinin ve iştiraki oldukları Halkbank’ın rolünün büyük olduğunun altını çiziyor.
Bunun yanında Halk Emeklilik, katılımcılara her kanaldan ulaşarak, sistemin faydaları hakkında bilgi vermeyi de kendine görev ediniyor. Şirket, sosyal medya, mobil uygulama, sesli yanıt sistemi ve kısa mesaj işlem kanalı ile müşterilerine her kanaldan ve her an destek olabiliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR