USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Türkiye

29 Kasım 2017 14:57

15 ekonomik saldırıyı bertaraf ettik

Dövizdeki dalgalanmaların geçici olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'ye yönelik bu yönde bugüne kadar çok saldırı oldu. Ama bunların hiçbirinde başarılı olamadılar" dedi. Binali Yıldırım, önceki gün Londra'da bir araya geldiği İngiliz yatırımcıların sorularını yanıtladı.

15 ekonomik saldırıyı bertaraf ettik

Yatırımcıların en çok merak ettiği dövizdeki hızlı yükseliş oldu. Yıldırım, bunun bir dalgalanma olduğunu söyledi. Türk ekonomisine bu tür saldırının ilk olmadığını vurgulayan Yıldırım, alınan önlemler sayesinde bunların hiçbirisinin başarıya ulaşamadığını ifade etti.

TÜRK LİRASI TEST EDİLİYOR

Başbakan Binali Yıldırım'a bu soru konuşma yaptığı Uluslararası Stratejik Çalışmalar Enstitüsü'nde de (IISS) soruldu. Yıldırım bu soruya da şu yanıtı verdi: "Bu dalgalanma 2016'daki darbe girişiminden sonra da yaşandı. Hemen hızlı kararlar aldık, hızlı tedbirler aldık ve sorunu ortadan kaldırdık. Şu anda da Türk bankacılık sistemi, Türk ekonomisi konusunda maalesef bir dedikodu, bir maksatlı propaganda var. Yani, TL bir anlamda test ediliyor. Acaba Türkiye ekonomisini TL üzerinden yorabilir miyiz? Burada sorunları büyütebilir miyiz? Burada bulunan bulunmayan herkesin bilmesini isterim ki Türkiye ekonomisi yeterince güçlüdür. Gerekli araçları vardır. Tedbirleri alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Türkiye son 10 yılda 15 tane buna benzer atakla karşı karşıya kaldı, hepsini de bertaraf etmeyi başardı."

EN ÇOK OKUNANLAR