USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

14 Mart 2021 19:35
DHA

Turizm personeli aşılanmaya başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm sezonu öncesinde sektörde çalışan personelin aşılanmaya başlanacağını açıkladı.

Turizm personeli aşılanmaya başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'Güvenli Turizm Programı' kapsamında turizm sektör çalışanlarının öncelikli olarak aşılanacağını açıkladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "'Güvenli Turizm Programı' kapsamında turizm sektör çalışanlarının öncelikli olarak aşılanması için Sağlık Bakanlığımızla birlikte Turizm Personeli Aşılama Kayıt Sistemi'ni bugün itibarıyla hayata geçirerek https://turizmpersoneli.tga.gov.tr adresinden kayıtları almaya başladık" ifadeleri kullanıldı.

Bağlıkaya: Sezon başlamadan turizm çalışanlarının aşılanmasının pozitif etkileri olacak

Sektör temsilcileri kararı olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, 1 milyon 100 bin çalışanın olduğu sektörde, pandemi döneminde 100 bin civarı bir kayıp yaşandığı ve istihdamda uygulanan kısa çalışma ödeneği sayesinde büyük bir kayıp olmadığını söyledi. Turizm sektörünün aşılanmasıyla ilgili uzun süredir taleplerini sürekli dile getirdiklerini anlatan Bağlıkaya, "Sezon başlamadan aşılanmanın turizm çalışanları için bitmesinin pozitif etkileri olacağını düşünüyorum. Tabi ki yurtdışındaki aşılanmalar bizden daha önemli, gelen turistin aşılanması, aşılı olmayanların seyahat etme imkanının olup olmayacağını yaz için bilmiyoruz. Onların aşılanması da çok önemli ama biz pazarlama açısından bakıldığında tüm sektörün aşılanmış olması, turist teması en yüksek sektör aşılanmış, hazırlıklı sezonu bekliyor olmamızın pozitif sonuçları olacaktır. Olumlu karşılıyorum, son derece yerinde bir karar" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR