USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

18 Eylül 2021 14:27

“Türkiye'den çıkmış ilk global Super App olacağız”

Pek çok özelliği tek bir uygulamada bir araya getirerek kullanıcısının işini kolaylaştırmayı hedefleyen ve global bir super app olmaya hazırlanan Ozan SuperApp, yeni neslin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyor

“Türkiye'den çıkmış ilk global Super App olacağız”

Geliştirdikleri Ozan SuperApp uygulaması ile kullanıcılara şu anda saniyeler içerisinde hesap açmadan para göndermeye, QR ile temassız ödemeden oyun kodu ve eğlence paketlerine erişime kadar birçok finansal servisi devreye aldıklarını söyleyen Ozan Elektronik Para CEO'su Ömer Suner, kullanıcılarına iyi bir deneyim sunduklarını söyleyerek sözlerine başlıyor. Günlük hayata dokunan mesajlaşma uygulamalarından e-ticarete, uçak bileti satın almadan market siparişine kadar birçok hizmeti de tek bir uygulama üzerinden kullanıcılarıyla buluşturmayı hedeflediklerini belirten Suner, sorularımızı şöyle yanıtlıyor:

* Ozan Elektronik Para nedir? Bize kendinizi anlatabilir misiniz?

Kullanıcıları geleceğin finansal servisleriyle buluşturmak üzere yola çıkan, 6493 sayılı yasa kapsamında BDDK tarafından lisanslanmış, Ocak 2020 itibariyle ise tüm faaliyetlerini TCMB'nin denetim ve gözetiminde sürdüren global bir elektronik para kuruluşuyuz. 'Ozan SuperApp, Ozan Card' ve 'Ozan Business' ürünlerimiz ile bireysel kullanıcıları ve mikro işletmeleri finansal servislerle buluşturuyoruz.

Ön ödemeli Ozan Card'ı ise bu yılın son çeyreğinde kullanıcılarımızla buluşturacağız. Aynı zamanda mikro işletmelere sunduğumuz "Ozan Business", sanal/fiziki POS'tan, ödeme geçidine, online tahsilat çözümünden kart saklamaya kadar birçok hizmeti barındırıyor. Bu anlamda, yakında duyuracağımız ve ses getirecek iş birliklerimiz olacak. Aynı zamanda sektöre yeni ödeme yöntemi alışkanlıkları kazandırmayı da hedefliyoruz.

Bunun yanı sıra Ozan Elektronik Para olarak önemli iş birliklerine de imza atarak BKM, Troy, Visa, Mastercard ve UnionPay ile üyelik süreçlerimizi de tamamladık. Türkiye'de BKM üyesi olan 42 kuruluş var. Bunların 31'i banka, 11'i ise elektronik para kuruluşu. Biz de Ozan Elektronik Para olarak bu 11 elektronik para kuruluşundan biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ozan Elektronik Para olarak şu an İstanbul ve Londra'daki ofislerimizde çalışmalarımızı sürdürürken, yakın zamanda, İngiltere, Avrupa ve ABD'de faaliyetlerimize başlamayı planlıyoruz.

* Super App kavramını açıklar mısınız? Ozan SuperApp bu anlamda nasıl bir yapıya sahip?

Son kullanıcılara çeşitli hizmet ve ürünleri bir arada sunan uygulamalar olarak bilinen Super App'leri, dünyanın her yerinde kullanılmaya başlanan yeni nesil platformlar olarak tanımlayabiliriz. Geleneksel finans sistemlerinin yerini alan bu platformlar, mevcut sistemden farklı olarak birçok yenilik ve kolaylığı da beraberinde getiriyor. Finansal deneyimin yeniden şekillenmesinde aktif rol oynayan bu sistem, tek başına tüm finansal servislerin kolaylıkla yönetilmesini sağlıyor.

Türkiye'nin globale açılan ilk Super App'i olmayı hedefleyen Ozan SuperApp'i bu yıl kullanıcılarımızla buluşturduk. Ülkemizin çok yeni tanıştığı 'Super App' terimini ve teknolojisini Türkiye'ye kazandırmış olduk. Yazılım ve ürün ekiplerimiz her ay Ozan SuperApp içerisine yepyeni bir özellik ekleyerek kullanıcılarımızın hayatlarını kolaylaştırıyor. Kullanıcılarımız şu anda Ozan SuperApp aracılığıyla; hesap açma, Ozan SuperAppler arası para gönderme & para isteme, QR'la temassız ödeme, oyun ve eğlence kodlarına erişme gibi hizmetlerden anında faydalanabiliyor.

* Kullanıcılarınız tarafından beklenen fiziki kartınızı ne zaman hizmete sunmayı planlıyorsunuz?

Kullanıcılarımız yılın son çeyreğinde Visa ön ödemeli kartlarımız ile nakit taşıma derdinden kurtulacak. Hem cüzdanlarında beğeniyle taşıyacakları hem de dünyanın her yerinde harcama yapacakları Ozan Card'lara sahip olacak. Sırasıyla tüm kart şemalarında üreteceğimiz kartlarımızı kullanıcılarımıza sunmayı planlıyoruz. Bununla beraber yapacağımız farklı iş birlikleri ile kullanıcılarımızın çok beğeneceği ve ses getireceğine inandığımız özel tasarıma sahip, limitli sayıda üreteceğimiz ön ödemeli kartlarımız da olacak.

* Oyuncu kitlesi sizin için ne anlama geliyor? Ozan SuperApp'te oyunculara ne sunuyorsunuz?

Ozan SuperApp ile oyuncuların yalnızca oyun ya da oyun içi ihtiyaçlarında değil; yeme, içme, seyahat etme, eğlenme gibi bütün aktivitelerinde yanlarında olacağız. Sunduğumuz çeşitli fırsatlarla, oyuncularımızın tercih edeceği bir numaralı SuperApp olmayı hedefliyoruz. Bu hedefimizi hem düzenli hem de dönemsel büyük kampanyalarla destekleyeceğiz. Hatta şimdiden bu hedefe yönelik önemli bir adım attık ve bir QR kampanyası başlattık. Kullanıcılarımız, koşulsuz şartsız her QR ile harcamalarından para iadesi (cashback) kazanabiliyor. Kampanyaların özellikle oyuncularımız için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle yalnızca yılda bir kez yapılan ve kısa süren büyük kampanyalara değil, aynı zamanda düzenli ve kullanıcılarımızın gerçekten işine yarayacak kampanyalara da Ozan SuperApp'te sürekli yer vereceğiz.

Ozan SuperApp'e giren her kullanıcı işine yarayacak bir kampanya ya da özellik bulacak. Bizim stratejimiz, oyuncularımızın motivasyonunu belirli bir dönemde değil, sürekli olarak yüksekte tutmak.

* Son olarak Ozan Mode:ON'dan bahseder misiniz? O tarafta nasıl bir dünya kurmayı planlıyorsunuz?

Ozan Mode:ON, Ozan SuperApp'in oyuncu kitlesini hedefleyen alt markamız. Ozan Mode:ON'da kullanıcılarımız kendilerine özel kampanyalardan yararlanırken, aynı zamanda oynadıkları oyunlar hakkında keyifli içeriklere ve sürprizlere de erişebiliyor. Oyuncularımız Ozan Mode:ON'da, oynadıkları oyunlar özelinde yeni taktikler öğrenirken, aynı zamanda sohbet ederek fikir alışverişi yapabiliyor. Aslında organik bir topluluk söz konusu, ki bu da bizim için çok değerli. Oyuncularımızın tüm hayatı bilinenin aksine oyun oynamaktan ibaret değil. Arkadaşlarıyla beraber yemek yemek, keyifli zaman geçirmek, sevdiği dizi & filmleri izlemek ve seyahat etmek istiyor. Aslında hayatın her alanında 'online' olmak istiyor. Ozan SuperApp tüm bu ihtiyaçları karşılamanın yanı sıra, kullanıcılara kendilerinin bile farkında olmadığı kolaylıklar sunacak. Ozan Mode:ON işte bu kolaylıkları bir araya getiren Ozan SuperApp'in 'oyuncu' yüzü olacak.

Amacımız Ozan Mode:ON'un oyuncular için kendine ait bir alt kültür ve dünya yaratması. Bu yüzden uzun vadede oyuncularımızın isteklerine göre Ozan Mode:ON kendini sürekli olarak geliştiren bir sisteme sahip olacak.

EN ÇOK OKUNANLAR