USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

08 Temmuz 2022 22:00

SAHA İstanbul, Avrupa'da zirvede

SAHA İstanbul, alanında Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi oldu. Böylece yerli savunma sanayiinin yükselişi uluslararası alanda tescillendi.

SAHA İstanbul, Avrupa'da zirvede

Bünyesinde savunma, havacılık ve uzay teknolojileri sanayiinde yer alan 816 firma ve 22 üniversitenin yer aldığı SAHA İstanbul Sanayi kümelenmesi, Avrupa'nın en büyüğü oldu. SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, "Avrupa Kümeler Birliği'nde Airbus'tan sonra ikinci büyük kümeydik, bu ay yönetim kurulumuzda kabul edilen firmalarımızla birlikte SAHA İstanbul, Airbus'ın Toulouse'daki 'AerospaceValley'in de üzerinde bir büyüklüğe ulaştı. Şu anda Avrupa'nın en büyük kümelenmesi olduk" diye konuştu.

DÜNYADA HIZLA YÜKSELİYORUZ

Türkiye için bu alanda dünya rekabetinde yer almanın çok önemli bir konuma geldiğini anlatan Keleş, şunları söyledi: "Dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak için firmaların yeteneklerini birleştirerek; yeni yetenekler, konsorsiyumlar ve benzeri yapılarla bu sinerjiyi oluşturuyoruz. Rusya-Ukrayna savaşı, ülkelerin öz güçlerinin ve öz savunma yeteneklerinin her şeyin önünde olduğunu gösterdi. Yerli savunma sanayii, uluslararası alanda hızla yükseliyor ve SAHA İstanbul olarak bu gelişime büyük katkıda bulunuyoruz."

DEVLER SAHA EXPO'DA BULUŞACAK

SAHA İstanbul'un, Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olmasının, Türkiye için konjonktürel rüzgarı arkasına alacak çok önemli bir gelişme olduğunun altını çizen Keleş, şöyle devam etti: "25-28 Ekim'de yapacağımız SAHA EXPO'da sivil firmaların yetenekleri dünya vitrinine çıkacak. Hem dünyanın önemli savunma sanayii temsilcileri hem de Türkiye'nin başarılı firmaları buluşacak."

EN ÇOK OKUNANLAR