USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

27 Haziran 2018 16:15

Instagram’ın Değeri 100 Milyar Doları Aştı!

2012 yılında Facebook’un 1 milyar dolara satın aldığı Instagram’ın değeri 100 milyar doları geçti. Fotoğraf paylaşım uygulaması olarak hayatına başlayan ve kısa süre önce lGTV yeniliğiyle 1 saate yakın uzunluktaki videoları da yayınlamaya başlayan Instagram, rapora göre Facebook’tan daha hızlı kullanıcı kazanıyor. Instagram verilere göre yılda 10 milyar dolarlık gelir sağlıyor.

Instagram’ın Değeri 100 Milyar Doları Aştı!

1 milyar kullanıcıyı geçen Instagram, Bloomberg Intelligence’in hazırladığı rapora göre son 12 ayda 10 milyar dolardan fazla gelir getirdi. Analist Jitendra Waral’ın raporuna göre Instagram’ın amacı önümüzdeki 5 yılda 2 milyar kullanıcıya ulaşmak!

Facebook kullanıcı kitlesine nazaran daha genç kullanıcıları olan Instagram, bu özelliğiyle reklam verenler tarafından daha çok tercih ediliyor. Ayrıca Instagram’ın ABD’deki büyümesinin de devam etmesi bu etkiyi arttırdı.

FACEBOOK GELİRİNİN YÜZDE 16'SI

Önümüzdeki yıl süresince Facebook gelirinin yüzde 16’sını oluşturacak olan Instagram’ın eMarketer verilerine göre önceki yıl ki oranı yüzde 10,6’ydı. Waral, 2018 gelirlerinin büyük bölümünün şuan olduğu gibi ana sayfa akışındaki sponsorlu paylaşımlar olacağını, TV platformunun ise gelirde hatırı sayılır bir pay almak için oldukça genç olduğunu vurguladı.

EN ÇOK OKUNANLAR