USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

13 Kasım 2020 17:22

Howden Türkiye’den önemli transferler

Howden Türkiye, beş önemli pozisyon için kritik transferler gerçekleştirdi. Howden Türkiye şirketlerinden Howden ACP’nin Ticari Alacak Sigortaları Direktörlüğü’ne Serdar Yaray getirildi. Howden ACP Mali İşler Kıdemli Direktörü (CFO) Ekin Kayıran olurken, Denizcilik Sigortası Kıdemli Direktör Yardımcılığı’na Can Seven, Özel Riskler Kıdemli Direktörlüğü’ne Özge Duygulu ve Plasman Kıdemli Direktörlüğü görevine de Gökben An atandı.

Howden Türkiye’den önemli transferler

İngiliz Hyperion Sigorta Grubu’na bağlı Howden Türkiye’nin bünyesinde faaliyet gösteren Howden ACP; ticari alacaklar, mali işler, denizcilik sigortaları, özel riskler ve plasman departmanları için çok önemli beş ismi bünyesine kattı. Howden ACP Ticari Alacak Sigortaları Direktörlüğü görevine Serdar Yaray getirildi. Howden ACP Mali İşler Kıdemli Direktörü (CFO) Ekin Kayıran olurken, Denizcilik Sigortası departmanında Kıdemli Direktör Yardımcılığı’na Can Seven, Özel Riskler Kıdemli Direktörlüğü’ne Özge Duygulu ve Plasman Kıdemli Direktörlüğü görevine de Gökben An atandı.

Konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulunan Howden ACP CEO’su Erdal Seferbay, “Howden Türkiye pandemi sürecinde işten çıkarma ya da maaş eksiltme uygulamasına gitmediği gibi transferler ile kadrosunu uzman isimler katarak güçlendiriyor ve küresel vizyonundan aldığı güçle çalışmalarını büyük bir ivme ile sürdürüyor. Dünya çapında 4 bin 500 çalışanı olan Howden Grup’un Covid-19 salgını nedeniyle finans ve ticaret sistemi dengelerinin alt üst olduğu bir yılda bile geliştirdiği yenilikçi ürünlerle dünyanın en prestijli sektör ödüllerine damgasını vurarak, Insurance Insider’ın düzenlediği yarışmada ‘Yılın Broker’ı ödülünü aldığı gibi Howden Türkiye de sektörüne değer katmaya devam ediyor.” dedi.

Howden ACP COO’su Ercan Eryaşar da transferlere ilişkin olarak, “Howden Türkiye olarak sigortalılarımıza ve sigorta sektörümüze en iyisini sunmak hedefimiz çerçevesinde birçok projeyi aynı anda yürütüyoruz. Bunun en önemli ayaklarından birisi de insana olan yatırım olup, kadromuzu sektör tecrübesi ve bilinirliği yüksek isimler ile güçlendiriyoruz ve bu çerçevede yatırımlarımız devam edecek.” dedi.

SERDAR YARAY KİMDİR?

Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlayan Serdar Yaray, Galatasaray Üniversitesi Ekonomi Hukuku Bölümü’nde yüksek lisansına devam ediyor.  HSBC Bank, Finansbank ve Fibabank’ta Ticari Bankacılık Portföy Yöneticisi olarak bankacılık alanında yaklaşık 10 yıl görev aldıktan sonra sigorta sektörüne AON Sigorta ve Reasürans Brokerliği’nde giriş yaptı. En son Integra Sigorta ve Reasürans Brokerliği’nde Ticari Alacak Sigortaları departmanında Satış Müdürü olarak görev aldı.

EKİN KAYIRAN KİMDİR?

Finans yönetimi alanında 20 yıla yakın bir deneyime sahip olan Ekin Kayıran, iş hayatına Arthur Andersen’da Vergi Denetimi Bölümü’nde başladı. Ernst&Young’da uzun yıllar çeşitli sektörlerde vergi denetimi ve danışmanlığı yapan Kayıran, Kıdemli Müdür pozisyonunda uluslararası Vergi Modelleme, Satın Alma, Özelleştirme ve Proje Fizibilite çalışmalarında yer alarak konusunda uzmanlaşmış bir isim olarak profesyonel iş kariyerini sürdürdü.

En son Borusan Otomotiv Premium Kiralama A.Ş.’de CFO olarak görev yapan Ekin Kayıran kariyeri boyunca İç Kontrol, Risk Yönetimi, Muhasebe, Hazine, Raporlama, Satın Alma, Hukuk, Kurumsal İletişim fonksiyonlarını da yönetti.

Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlayan Kayıran aynı zamanda SMMM unvanına da sahip bulunuyor.

CAN SEVEN KİMDİR?

Denizcilik Sigortası Kıdemli Direktör Yardımcılığı pozisyonuna atanan Can Seven, Boston Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Bölümü’nde lisans, ardından Bilgi Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sigortacılık kariyerine Aksigorta’da başlayan Seven, Çağatay Sigorta ve Reasürans Brokerliği’nde bir süre görev aldı. Daha sonrasında uzun yıllar boyunca AON Sigorta ve Reasürans Brokerliği’nde iş hayatına devam eden Seven en son  AON Sigorta ve Reasürans Brokerliği’nde Marin ve Havacılık Direktörü olarak görev aldı.

ÖZGE DUYGULU KİMDİR?

Özel Riskler Kıdemli Direktörlüğü’ne getirilen Özge Duygulu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olup, Milli Reasürans şirketinde Nakliyat Uzmanı olarak sektöre giriş yaptı. Daha sonra Demir Sigorta’da görev alan Duygulu, devamında uzun yıllar MAPFRE Sigorta’da Reasürans ve Özel Riskler Müdürü olarak görev yaptı. Son olarak IBS Sigorta Brokerliği’nde Reasürans Müdürü olarak çalışırken, paralelinde Müşteri Yönetimi yöneticiliği görevlerini yürüttü.

GÖKBEN AN KİMDİR?

Howden ACP Sigorta ve Reasürans Brokerliğinde Kıdemli Plasman Direktörü görevine atanan Gökben An, İstanbul Üniversitesi’nde Sigortacılık Bölümü’nü tamamladıktan sonra sigortacılık hayatına Güven Sigorta’da Kaza Servisi Uzmanı olarak başladı. Daha sonra iş hayatına Marsh Sigorta ve Reaürans Brokerliği plasman ekibinde farklı görev ve sorumluklarda uzun yıllar boyunca devam etti. En son Marsh Sigorta ve Reaürans Brokerliği’nde Plasman Direktörü olarak görev aldı.

EN ÇOK OKUNANLAR