USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

17 Ocak 2021 14:10

E-tahsilatta sektöre yön veriyor

Yapılan tahsilatların ERP/muhasebe sistemlerine aktarılabilmesini mümkün kılan online tahsilat sistemi Netahsilat, gelişmiş ve güvenli altyapısıyla Türkiye’de e-tahsilat alanında yeni bir pazarın önünü açtı. Buna göre Netahsilat, 2021 yılında 2 bin 300’den fazla şirketin tahsilatını gerçekleştirmeye hazırlanıyor

E-tahsilatta sektöre yön veriyor

Umut Çelik / [email protected]

2001 yılında Saas B2C ve B2B e-ticaret hizmetleri vermek amacıyla yola çıkan Eçözüm’ün, uzun yıllar Neticaret adlı e-ticaret ürünüyle sektöründe pazar kurucu olarak hizmet verdiğini dile getiren Eçözüm Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Refik Sarıtepe, Platin’in sorularını şu şekilde yanıtlıyor:

• Şirketlerin e-tahsilata geçiş ile sağladıkları operasyonel maliyet avantajı nedir?

Özellikle bayi ağı ile çalışan firmalar kendi poslarını çok hızlı şekilde bayilerinin kullanmasını sağlayabiliyor. Ana firmalar bir günde tüm bayilerini Netahsilat’a geçirebiliyor. Yeni bir bayi ile çalışmaya başlandığında da sisteme bayii tanımlamak ve Netahsilat yapması sağlamak sadece dakikalar içinde oluyor. Bu hem hız hem de insan kaynağı noktasında çok büyük bir maliyet avantajı sağlıyor. 

• Hangi sektörler en çok Netahsilat’ı kullanıyor?

Netahsilat platformundaki verilere göre e-tahsilatın en çok kullanıldığı sektörler sırasıyla aşağıdaki şekilde; otomotiv, prman ürünleri (parke/laminant), yapı malzemeleri, ısıtma/soğutma, gıda, tarım, mobilya, beyaz eşya, hırdavat ve enerji. Netahsilat’ın bu sektörde pazar kurucu rolünü de göz önüne alırsak yüzde 80’in üstünde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Netahsilat, sektörün ilki ve öncüsü olduğu için yetenek setleri ve özellikleri çok gelişmiş durumda, rakiplerimiz maalesef pazar paylarını büyütebilmek için fiyata dayalı bir rekabet yürütüyorlar. 

• Netahsilat için yabancı yatırımcının merceğinde olan bir platform diyebilir miyiz? Büyüme stratejinizi özetler misiniz?

Kesinlikle diyebiliriz. Son dönemlerde Türkiye’deki B2B e-tahsilat pazarının potansiyeli birçok yabancı yatırımcının ilgisini çekmeye başladı. Netahsilat da bu pazarın lideri olarak doğal olarak bu ilginin merkezinde. 

2021 ve sonrası iki ana stratejimiz var. İlki yıllar içinde büyük emek vererek oluşturduğumuz bu ekosisteme ya bir ödeme kuruluşu olarak kendi sanal poslarımızı eklemek ya da bir ödeme kuruluşu ile güçlü bir stratejik iş birliği yaparak ödeme kuruluşunun sanal posunu bu ekosisteme entegre ederek SaaS hizmetlerine ek olarak geçen ciro üzerinden de gelir elde etmek. İkinci olarak da mevcut kartlı ödeme yapısına ek olarak yeni ödeme araçlarını Netahsilat sistemine kazandırmak. Önümüzdeki dönemde online kredi alanında çok fazla potansiyelin olduğuna inanıyoruz.

 

EN ÇOK OKUNANLAR