USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

25 Haziran 2018 10:07

Bu Dolabın İçinde Teknoloji Var

Güneş enerjisiyle şarj olan çanta, bir günde ne kadar süre oturduğunuzu hesaplayan kemer, kablosuz internetli ayakkabı, kalp atışlarınızı takip eden şapka ve kaç kalori yaktığınızı size bildiren çorap... Teknoloji gerçekten de çok değişik bir noktaya doğru ilerliyor!

Bu Dolabın İçinde Teknoloji Var

Duygu Sayıner / [email protected]

LIFEBEAM

Spor, hayatımızın olmazsa olmazı. Sağlıklı bir yaşam için ya da fit bir vücuda sahip olmak için spor yapmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Spor yaparken ne kadar kalori yaktığınızı hesaplayan birtakım akıllı bileklikler var ama biz size bu sefer akıllı bir şapka önereceğiz. LifeBeam adındaki akıllı şapka, siz spor yaparken, adımlarınızı kontrol ediyor ve kalp atışlarınızı takip ediyor. Şapka, bluetooth teknolojisi ile kolaylıkla cep telefonunuzla bağlantı kurabiliyor. Her türlü hava koşuluna dayanıklı olan LifeBeam, yağmur yağsa bile bundan etkilenmiyor. Akıllı şapka ayrıca spor yaparken saçlarınızın önünüze gelmemesi için de güzel bir alternatif!

SENSORIA

Siz koşu yaparken, çoraplarınızın adımlarınızı saymasını ister miydiniz? Ya da ne kadar hızlı koştuğunuzun, ideal koşma hızınızın ne olması gerektiğinin bilgilerini size vermesini? Evet, kulağa oldukça pratik geliyor. Sensoria markalı akıllı koşu çorabı, ayağınıza geçirip adımlarınızı atmaya başladığınız andan itibaren adımlarınızı saymaya başlıyor. Hatta o kadar akıllı ki, ne kadar hızlı yürüdüğünüzün ya da koşup koşmadığınızın, egzersiziniz sırasında ne kadar kalori yaktığınızın hesabını da tutuyor. Sensoria spor yaparken yanınızdan ayırmadığınız en kullanışlı ürünlerinizden biri olabilir.

NRGCAMPER

Uzun doğa yürüyüşleri yapmayı seviyorsanız, büyük, kullanışlı ve rahat taşıyabileceğiniz bir çantaya ihtiyacınız olur. Ghostek markasının ürettiği NRGcamper modelindeki çanta, doğa yürüyüşlerinizde size eşlik edebilecek rahatlıkta ve oldukça da akıllı bir çanta olarak dikkat çekiyor. Çantanın en çarpıcı özelliği güneş enerjisiyle yanınızdaki tüm elektronik aletleri şarj edebiliyor olması. Doğanın içinde priz bulamayacağınız için bu özellik sizi oldukça rahatlatacaktır. Her ihtimale karşı bir düdüğü de bulunan çanta, su geçirmeyen özelliğiyle de sizi doğal yaşama karşı korunaklı hale getiriyor. Daha küçük modelleri de olan çanta sağlamlığıyla da sizi yarı yolda bırakmayacaktır.

WELT

Gerek işe giderken gerek daha sportif giyindiğiniz günlerde en çok kullandığınız aksesuarlardan biri de kemer, öyle değil mi? Peki, bir kemer hayal edin ki, sizin gün içinde ne kadar süreyle oturduğunuzu hesaplayacak kadar akıllı olsun. Welt adındaki bir firma, yine kendi adını verdiği akıllı bir kemer üretti. Bu akıllı kemer sizin adımlarınızı takip ediyor ve gün boyunca ne kadar süre oturduğunuzu hesaplayarak size bunun bilgisini veriyor. Oldukça şık tasarımıyla da dikkat çeken bu deri kemer, bir mobil uygulama aracılığıyla çalışıyor ve isteyebileceğiniz tüm bilgileri size aktarıyor. Akıllı kemeriniz ile dilerseniz öğünlerinizi de takip edebilir ve kilo vererek kemerinizde bir delik daha atlayabilirsiniz.

SOLEPOWER

Küçükken hangimiz ışıklı ayakkabılara merak salmadık? Her adım attığımızda yanan ışıklar çocukluk anılarımızın da önemli bir parçası. Sole Power marka ayakkabı da aynen çocukluğumuzda giydiğimiz gibi ışıklı bir model. Ancak aynı zamanda akıllı bir ayakkabı. Nasıl mı? Bu ayakkabının GPS özelliği var ve kolaylıkla yolunuzu bulabiliyorsunuz. İsterseniz kablosuz özelliğiyle internete bağlanabiliyorsunuz. Hareket sensörüne sahip akıllı ayakkabı, sizin attığınız adımlarla şarj oluyor. Hatta eğer cep telefonunuzun şarjı biterse ayakkabınızdan alacağınız enerjiyle telefonunuzun şarjınızı doldurmanız mümkün hale gelebiliyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR