USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

23 Eylül 2016 11:28

Bilgileri çalınan kullanıcılar ne yapmalı?

Teknoloji devi Yahoo'nun, 2014 yılında siber saldırıya uğradığı, bilgisayar korsanlarının 500 milyon kullanıcının bilgilerini ele geçirdiği ortaya çıktı.

Bilgileri çalınan kullanıcılar ne yapmalı?

Amerikalı teknoloji devi Yahoo'nun, 2014 yılında siber saldırıya uğradığı açığa çıktı. Yahoo'dan yapılan açıklamada 500 milyon kullanıcının adı, e-posta adresi, telefon numarası, doğum tarihi, karıştırılmış şifresi, hesap doğrulamak için gereken güvenlik sorusu ve cevabının bulunduğu kaydedildi.

 

Peki hesabı çalınan kullanıcılar hacker'lardan korunmak için ne yapabilir?

Yahoo yaptığı açıklamada hack saldırısından etkilenen kullanıcılarına e-mail yoluyla uyarı göndereceğini duyurdu.

Tarihinin en büyük saldırısı ile karşı karşıya kalan şirket, ilk etapta kullanıcılarına şifrelerini acilen değiştirme ve onay metotlarını daha komplike hale getirmelerini önerdi.

Yahoo'nun FBI ile işbirliği yaptığı da gelen ilk bilgiler arasında. Başka bir deyişle konu artık bir FBI soruşturmasına dönüşmüş durumda.

Saldırının devlet kaynaklığı olduğu açıklaması göz önünde bulundurulduğunda bu konunun ilerleyen günlerde uluslararası bir krize neden olabileceğini söylemek de mümkün.

Konu ile ilgili ortaya atılan en dikkat çeken iddia, Yahoo'nun bu saldırından aylar önce haberinin olmasına rağmen kullanıcılarına uyarıda bulunmaması.

Aynı iddiaya göre, Yahoo bundan 2 ay önce saldırı hakkında bilgi sahibi olmasına rağmen kamuoyunu bilgilendirmedi. Bu iddia ile ilgili Yahoo'dan henüz bir açıklama yapılmadı.

EN ÇOK OKUNANLAR