USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Tasarım

10 Mayıs 2021 16:08
Umut Çelik

iF Design Awards sahiplerini buldu

Koronavirüs nedeniyle arka arkaya ikinci kez iptal edilen ödül töreni yerine, iF DESIGN AWARD, 10 Mayıs 2021 tarihinde seçkin tasarım müzeleriyle iş birliği yaparak, ödüllü tasarımları 24 saat müzelerin online platformlarında dijital olarak sergileyecek.

iF Design Awards sahiplerini buldu

iF ödüllü tasarımlarının yayınlanacağı dünyanın en ünlü uluslararası tasarım müzelerinin arasında; Vitra Design Museum (Almanya), YANG Design Museum (Şangay), Design Museum Boston (ABD), Danish Design Museum (Danimarka), MAK – Museum for Applied Arts (Viyana) ve Design Museum Den Bosch (Hollanda) bulunuyor.

Ayrıca ABD, Almanya, Çin, Tayvan, Japonya, Kore Cumhuriyeti ve İspanya gibi birçok ülkenin uluslararası ve yerel tasarım medyası ile iş birliği yaparak, kazananlar 4 kıtada tanıtacak. Ayrıca lansmana hazırlanan yeni bir "iF design App" uygulaması ile global olarak herkesin kazanan projelere kolayca erişilebilir olmasına imkan sağlayacak. Uygulama aynı zamanda dijital sahne görevi görecek. Ödül kazananlar ve tasarımla ilgilenenler için heyecan verici bir kaynak olacak.

Tasarım müzeleri, tasarım odaklı medya kuruluşları ile yapılan çalışmalar ve iF DESIGN AWARD'un geliştirdiği bu dijital birliktelik, COVID-19 salgının yaratıcı sektöre olan dünya çapındaki ekonomik etkisinin sonucunda yaratıldı.

Çünkü pandemide sadece yaratıcı sektördeki tasarımcılar ve üreticiler geniş kitleler ile buluşmakta zorlanmadı. Müzeler de sorunlar yaşadı, önceden planlanan sergilerini izleyicilerine gösteremedi. iF Design, kısıtlamaların geniş kapsamlı etkilerinin olduğuna inanıyor. iF jüri başkanı ve iF Tasarım Vakfı yönetim kurulu üyesi Prof. Fritz Frenkler görüşlerini "Ekonomi, yenilikçi ve yaratıcı başarılara bağlıdır. Konu bir ürün seçmeye geldiğinde, tasarım genellikle fark yaratır. Olağanüstü tasarım ise büyük çapta farkındalık yaratır." diye açıklıyor.

Tasarımın Yaratıcı Gücü

iF DESIGN AWARD tarafından geliştirilen yılın ana mesajı: 'Hepimizin yaşadığı bu özel zamanda, zorluklarının üstesinden gelmek için yaratıcı çözümlere ihtiyacımız var.' oldu. Bu nedenle iF Design, Tasarımın Yaratıcı Gücünü'nü kutlama ve tüm ödül kazananları geniş kitlelerle buluşturabilmek için dijital kutlamalar yarattı. iF Design'ın genel müdürü Uwe Cremering; "Bu olağanüstü yaratıcı beyinlerin, benzersiz başarılarına dikkat çekmek için pandemi döneminde olmamıza rağmen, dijital bir sahne sağlamak bizim için önemliydi." diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR