USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Tarım 4.0

21 Nisan 2021 13:58
Nehir Boyacıoğlu

Nehir Boyacıoğlu: Etki girişimciliği ve yatırımcılığı yaygınlaşmalı

Vahaa Kurucu Ortağı Nehir Boyacıoğlu "Multidisipliner yapılarda çalışabilecek kalifiye insan kaynağı üzerine odaklanmak, özel sektör-akademi iş birliklerini artırmak ve teknoloji, dünya değişirken hep birlikte ona ayak uydurmak durumundayız" dedi.

Nehir Boyacıoğlu: Etki girişimciliği ve yatırımcılığı yaygınlaşmalı

Hidroponik tarım ve IoT teknolojisi birleşimi akıllı bahçelerle kullanıcıların kendi evlerinde 365 gün pestisitsiz üretim yapmalarını sağlayan yani tarımı bireylere indirgeyen Vahaa'nın Tarım 4.0 süreci endüstriyel boyutta çalışan girişimlere göre daha farklı. Türkiye'de daha önce yapılmamış bir ürün olduğundan dolayı hem verilere hem de insan kaynağına ulaşmak zorlayıcı. Bilgisayar mühendisliği, bitki bilimi, makine mühendisliği gibi farklı alanların kombinasyonunun yanı sıra kullanıcıların tarım bilgisine sahip olmayan bireyler olması sebebiyle insan odaklı tasarım, etkileşim tasarımı gibi uygulamalar da odağa alınıyor.

Multidisipliner yapılarda çalışabilecek kalifiye insan kaynağı üzerine odaklanmak, özel sektör-akademi iş birliklerini artırmak ve teknoloji, dünya değişirken hep birlikte ona ayak uydurmak durumundayız. Ölçeklenmek için ise kurum-girişim iş birlikleri her alanda olduğu gibi bu alanda da büyük ihtiyaç. Kaynağa ihtiyacı olan girişimci kurumlar da bunlara sahip olabilir, daha hızlı büyüyebilir; kurumlar girişimlerin çevikliğinden faydalanıp inovasyon yapabilir. 'Etki girişimciliği ve yatırımcılığı' kavramlarının yaygınlaşması, girişimcilerin ve yatırımcıların finansal fayda amaçlamanın yanı sıra dünyaya, topluma faydalı işler seçmesi kritik önem kazanıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR