USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sosyal Fayda

24 Mayıs 2022 13:57

Bolluca Kız Öğrenci Yurdu Hizmette

Eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarının özgüvenli bireyler olarak toplum içinde yer almaları amacıyla çalışan Koruncuk Vakfı, yapımını tamamladığı Koruncukköy Bolluca Kız Öğrenci Yurdu'nu hizmete açıyor. 3 bin metrekare üzerine bina 4 kat olarak inşa edildi.

Bolluca Kız Öğrenci Yurdu Hizmette

43 yıldır yüzlerce çocuğun donanımlı, kendine güvenen bireyler olmalarını sağlayan Koruncuk Vakfı, yeni vizyonu ile sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı olan ortaokul ve ortaöğretim (lise) seviyesindeki kız çocuklarına yurt desteği veriyor. Vakıf, Koruncuköyler'de sunduğu bakım ve barınma hizmetinin yanı sıra onların sosyo-kültürel gelişimlerini; sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetler yoluyla destekleyen Türkiye'deki 'tek vakıf' olma özelliğini taşıyor.

KAPASİTE YÜZDE 40 ORANINDA ARTACAK

"Daha çok kız çocuğuna ulaşmak ve eğitimlerini sürdürülebilir şekilde desteklemek" amacıyla İzmir Koruncukköy Urla'yı hizmete açarak Koruncukköy Bolluca için 'El Ver Yuva Olsun' projesini başlatan Koruncuk Vakfı; Bolluca Kız Öğrenci Yurdu'nu tamamlayarak ülkemize kazandırdı. 25 Mayıs Çarşamba günü resmi açılışı gerçekleşecek ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan Koruncukköy Bolluca Kız Öğrenci Yurdu ile Koruncukköyler'deki toplam kapasite yüzde 40 oranında artacak.

4 KAT OLARAK İNŞA EDİLDİ

Koruncukköy Bolluca Kız Öğrenci Yurdu; Koruncukların bireysel ve sosyo-kültürel gelişimleri için gereksinim duydukları imkân ve ortamı sağlamak için kütüphane, oda, yemekhane, çamaşırhane, revir ve spor odası gibi farklı işlevlere sahip ortak kullanım alanlarının, onların günlük yaşam rutinlerine uyum sağlamasına özen gösterilerek, yaklaşık 3.000 metrekare üzerine 4 kat olarak inşa edildi.

GELECEĞİN GÜÇLÜ KADINLARI YETİŞECEK

Koruncuk Vakfı çalışmalarının sürdürülebilirliği için Kurumsal bağışçılar kadar bireylerin düzenli bağışlarının da oldukça kritik olduğuna dikkat çeken Koruncuk Vakfı Genel Müdürü Oya Aydınlık, "Vakfımız, akademik başarı gözetmeksizin, ülkemizin dört bir yanından risk durumları önceliklendirilerek köylerimize kabul edilen kız çocuklarımızın, geleceğin güçlü kadınları olana dek yanlarında oluyor" dedi.

80 KIZ ÇOCUĞUNA GÜVEN DOLU BİR YUVA OLACAK

Basın toplantısında yaptığı konuşmada Vakfın tüm projelerinde "çocukların üstün yararını" gözettiklerini vurgulayan Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray, "Bolluca Kız Öğrenci Yurdu yaklaşık 80 kızımıza, sevgi ve güven dolu bir hayat sürecekleri yeni bir "yuva" olacak. Her daim büyük ve güçlü bir aile olduğumuz hissettiren yönetim kurulumuz, mütevellilerimiz, çalışanlarımız, değerli bağışçılarımız, yaptığımız çalışmaları duyuran basın mensubu dostlarımız; Bolluca Kız Öğrenci Yurdu, amacımıza ortak olan sizlerle gerçekleştirilmiş bir çalışmanın eseridir, iyi ki varsınız" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR