USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

23 Mayıs 2017 11:31

“Tarım bankacılığında yüzde 39’luk pazar payına ulaştık”

1 milyonu aşan çiftçi müşterisiyle özel bankalar arasında yüzde 39’luk payla tarımda liderliğini sürdüren Denizbank, 8.5 milyar TL’yi aşan tarım kredisi bakiyesi ile 2017 yılında da bu alanda büyümeye devam edecek

“Tarım bankacılığında yüzde 39’luk pazar payına ulaştık”

Tarım sektörünü en fazla destekleyen lider özel banka olan DenizBank, uzun yıllar boyunca üreticilerle arasındaki ilişkiyi bankacı müşteri ilişkisinin ötesine taşımasıyla farklılaşıyor. DenizBank Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, çiftçilerin yüzünü güldüren banka olduklarını belirtirken, 2016 yıl sonunda 8 milyar 125 milyon TL tarım kredisi kullandırarak, özel bankalar arasındaki liderliklerini, perçinleyerek sürdürdüklerini ifade ediyor.

 

LİDERLİK DEVAM EDİYOR

DenizBank 8.5 milyar TL’yi aşan tarım kredisi bakiyesi, 1 milyonu aşan çiftçi müşterisi ve özel bankalar arasındaki yüzde 39’luk pazar payıyla sektördeki liderliğini devam ettiriyor. Koçak bu bağlamda, 314 tarım şubelerinin olduğunu söylerken, “600’ü aşkın, çoğunluğu ziraat mühendislerinden oluşan saha kadromuz ile üreticilerimize ve tarımsal işletmelere; tarımsal girdilerini karşılayabilmeleri, modern tarım tekniklerini uygulayabilmeleri ve tarımsal üretimlerini daha verimli hale getirebilmeleri için finansal ihtiyaçlarını doğru belirleyerek doğru ürünü sunuyor, bir anlamda finansal danışmanlık yapıyoruz” diyor. DenizBank 2017 yılı sonunda tüm bankalardaki yüzde 11,3 olan pazar payını yüzde 12’lere taşımayı öngörüyor. Banka diğer taraftan, tarım segmentinde de büyük ölçekli üretim yapan çiftçi ve tarımsal işletmelerde penetrasyon hedefliyor.

 

ÜRETİCİ KART FARKI

Lokomotif ürünleri olan Üretici Kart ile üreticilerin anlaşmalı oldukları 13 bini aşkın iş yerinden akaryakıt, gübre, tohum, yem gibi ihtiyaç duyabilecekleri tüm tarımsal girdilerini uygun vadelerde ve hasatta ödemeli olarak alabildiklerini hatırlatan Koçak, üreticilerin Üretici Kart’la aynı zamanda üç yıla varan vadelerle uzun vadeli nakit ihtiyaçlarını da karşılayabildiğini söylüyor. “Üretici Kart; sektördeki öncülüğünü iş birlikleri ile güçlendirerek sürdürmeye devam ediyor. Üretici Kart sahipleri mazot alışverişlerini beş ay vade ve sıfır faiz avantajıyla yapabiliyor. Toros Tarım ile 2016 Eylül ayında hayata geçirdiğimiz yeni kampanyamız kapsamında, Toros Tarım ürünleri satan tüm satış noktalarından gübre alışverişlerinde faizsiz dönem avantajından yararlanılıyor. Pankobirlik satış noktalarından yapılacak her türlü tarımsal girdi alışverişlerinde iş birliğine özel koşullardan faydalanılabiliyor” diyen Koçak, hayvancılık, seracılık, meyvecilik, traktör ve tarımsal ekipman, arazi alım, balıkçılık konularında üreticilerin her türlü tarımsal yatırımını finanse ettiklerini de sözlerine ekliyor.

 

“2017 yılında ana stratejimizi şube ağımızı genişletmek, üreticinin her türlü finansman ve yatırım ihtiyacını karşılayan ürün yelpazemiz ile mevcut müşterilerimizle ilişkimizi perçinlemek ve henüz müşterimiz olmayan çiftçilerimize denizbank hizmetlerini sunabilmek olarak belirledik”

 

DİJİTALE YATIRIM

Tarım ve hayvancılık faaliyetinde bulunan üreticilerin finansal tüm ihtiyaçları için tercih ettikleri ilk banka olmayı önemsediklerini ifade eden Burak Koçak, üretim alanında bilgiye erişim ihtiyaçlarında da başvurdukları ilk mecra olmayı hedeflediklerini söylüyor. Koçak, “Bu amaçla 14 Mayıs 2016-Dünya Çiftçiler Günü’nde hizmete sunduğumuz, 75 bin takipçiye ulaşan ve ‘Denizden Toprağa’ platformlarının ilk ayağı olan Facebook sayfamıza 2017 yılında akıllı cihaz uygulamasını ve web sitesini ekleyerek dijital hayatımıza çok kanallı bir yapıda devam etmeyi hedefliyoruz” diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR