USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

23 Mayıs 2017 12:48

“İletişim iyi çizgilerle kurulmuş olmalı”

Bir işin verimli ve sürdürülebilir bir şekilde devam edebilmesi için iletişimin iyi çizgilerle kurulmuş olması gerektiğini söyleyen Başyazıcı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Başyazıcıoğlu, satış/pazarlama ve kurumsal iletişim departmanlarının şirketin büyümesindeki rolünü anlatıyor

“İletişim iyi çizgilerle kurulmuş olmalı”

Anadolu’da eski adıyla İpek Yolu’nun önemli noktalarından Kayseri’de kurulan Başyazıcı Grubu, 1953 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Başta gıda olmak üzere besicilik, inşaat, turizm, perakende, enerji ve tekstil gibi pek çok farklı sektörden faaliyet alanı ile ekonomiye değer yaratan grubun satış/pazarlama ve kurumsal iletişim departmanlarında 5 kişilik bir ekip yer alıyor. Başyazıcı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Başyazıcıoğlu, bu departmanlardaki çalışanlarını seçerken hangi kriterleri göz önünde bulundurduklarıyla ilgili şu açıklamaları yapıyor: Çalışanlarımızı işe alırken hem şirket kültürüne uyumu açısından temel yetkinliklerini hem de pozisyona göre fonksiyonel yetkinliklerini değerlendiriyoruz. Çalışanlarımızı Başyazıcı Grubu değerlerini ve işin yetkinliklerini tam olarak karşılayacak, performansları ile fark yaratacak kişiler arasından seçmeye özen gösteriyoruz. Ekip olarak çalışmaya odaklı ve ekip başarısına inanan çalışanlar bizim için çok önemli. Biliyoruz ki; bireysel başarı ekip ile birleştiğinde katlanarak büyüyecek ve iş sonuçlarına daha fazla katkı sağlayacak.”

 

“Pazarlama ve iletişim paradigmamızı 3 temel değer üzerine kurgulamış durumdayız. Bunlar; ‘müşteri değeri’ , ‘temel rekabet yetenekleri’ ve ‘iş birliği ağları’ kavramları olarak sıralanıyor. Kurumsal iletişim perspektifinde ise uyumluluk, güvenilirlik ve etik içinde yaygınlaşması için tüm paydaşlarımız ile aynı mesajı konuşuyoruz”

 

“ŞİRKETİMİZİN CAN DAMARLARINDAN BİRİ…”

Bir işin verimli ve sürdürülebilir bir şekilde devam edebilmesi için, üst düzey yöneticilerden çalışanlara, tedarikçilerden yatırımcılara ve hatta müşterilere kadar iletişimin iyi çizgilerle kurulmuş olması gerektiğini söyleyen Başyazıcıoğlu, satış/pazarlama ve kurumsal iletişim departmanlarının şirketin büyümesindeki rolünü şöyle anlatıyor: “Kurumsal iletişim stratejilerinin ve satış/pazarlama uygulamalarının etkin varlığı çok önemli. Diğer yandan, kurumsal iletişim çalışmaları, grubumuzun bütün iletişimlerinin stratejik olarak en iyi şekilde sonuçlanmasını sağlarken kurum olarak izlediğimiz bütün iletişim yolları vizyonumuza paralel ilerliyor. Pazarlama anlamında ise, insan faktörünü merkezine aldığımız için klasik pazarlama anlayışı dışında satış kadar satış sonrası müşteri memnuniyetini de dikkate alıyoruz. Bu sayede yaklaşık 65 yıldır güçlenerek büyüyen bir marka olarak geleceğe de umutla bakabiliyoruz. Pazarlama ve kurumsal iletişim departmanlarımızı şirketimizin can damarlarından biri olarak görüyoruz.”

 

İNSAN VE MÜŞTERİ MERKEZLİ ANLAYIŞ…

Mahmut Başyazıcıoğlu, kullandıkları modern satış/pazarlama ve kurumsal iletişim teknikleriyle ilgili olarak da şunları söylüyor: “Klasik pazarlama anlayışının dışında insan ve müşteri merkezli bir anlayışla hareket ediyoruz. Pazarlama ve iletişim paradigmamızı 3 temel değer üzerine kurgulamış durumdayız. Bunlar; ‘müşteri değeri’ , ‘temel rekabet yetenekleri’ ve ‘iş birliği ağları’ kavramları olarak sıralanıyor. Kurumsal iletişim perspektifinde ise uyumluluk, güvenilirlik ve etik içinde yaygınlaşması için tüm paydaşlarımız ile aynı mesajı konuşuyoruz. Bu da, grubumuzun mesajlarının tutarlı bir şekilde oluşmasına, vizyonumuzun, misyonumuzun ve kurum değerlerimizin birleştirilmesine yardımcı oluyor.”

EN ÇOK OKUNANLAR