USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

03 Ağustos 2017 16:02

“Yıl sonunda yüzde 20 büyüyeceğiz”

Türkiye’de ciro büyüklüğünde en yakın rakibinin üç katına ulaşan Sensormatic, yatırımlarının önemli bir kısmını özellikle yeni nesil teknolojiler üzerine gerçekleştiriyor

“Yıl sonunda yüzde 20 büyüyeceğiz”

Mustafa Gündoğdu / [email protected]

 

Sensormatic’i yaklaşık 25 yıl önce, Türkiye’de o zaman henüz yeni gelişmekte olan güvenlik teknolojileri alanında hizmet vermek üzere kurduklarını aktaran Sensormatic CEO’su İsmail Uzelli, "Kurulduğumuz günden bugüne istikrarlı bir şekilde büyüyerek lider konuma geldik. 2010 yılında Securitas Group ile yaptığımız ortaklık ile güçlenerek büyümeye devam ettik. Bugün 80'e yakın markamız ve 280 uzman çalışanımız ile hizmet veriyoruz. Ciro büyüklüğümüz, en yakın rakibimizin üç katına ulaştı" diyor. Uzelli, diğer sorularımızı ise şu şekilde yanıtlıyor: 

 

Sensormatic olarak özellikle hangi sektörler tarafından yoğun olarak tercih ediliyorsunuz? Bu bağlamda çözümlerinizden biraz bahsedebilir misiniz?

Sensormatic temelde 12 farklı sektöre hizmet veriyor. Bunlar arasında perakende, havacılık, kamu, bankacılık ve finans, ticari ve endüstriyel, enerji, sağlık, eğitim, lojistik, spor, turizm ve otelcilik yer alıyor. Burada saydığımız her iş kolu ve hatta her işletmenin taşıdığı riskler ve dolayısıyla ihtiyaç duyulan güvenlik sistemleri farklılık gösteriyor. Bir perakende mağazası ile bir havalimanın ya da bir ceza tevkif evinin riskleri ve ihtiyaçları birbirinden farklı… Sensormatic’teki yapılanma da bu ihtiyaca göre şekillendirilmiş durumda. Çözümlerimiz de tıpkı yapılanmamız gibi sektöre özel. Genel olarak baktığımızda; iş zekası, makine öğrenimine dayanan uygulamalar, video izleme ve geçiş kontol çözümleri, biyometrik sistemler, çevre güvenlik sistemleri, yangın algılama ve alarm çözümleri, elektronik ürün takip çözümleri, kişi sayma sistemleri, kablolu ve kablosuz ağ çözümleri gibi yenilikçi ve entegre teknolojilerden oluşuyor.

 

2017'ye nasıl başladınız? Yıl sonunda ne kadarlık bir büyüme öngörüyorsunuz?

Yıla çok sayıda yenilikçi teknolojiyi ülkemize getirerek başladık. Örneğin, bunlardan biri yeni nesil Avigilon Apperance Search video analizi teknolojisiydi. Bu teknoloji, akıllı zeka ve makine öğrenimi teknolojileriyle destekleniyor ve sistem üzerindeki tüm kameralara ait kayıtlarda tek tuşla belirli bir kişiyi ya da nesneyi arayabiliyor. Böylece dünyanın en hızlı ve kolay kullanılan video arama motoru hizmetini sağlıyor. Sağladığımız bu ve benzeri yeni teknolojiler, artan güvenlik ihtiyaçlarına sunduğu çözümlerle satışlarımıza ve büyüme planlarımıza olumlu etki ediyor. Yıla iyi başladık. İlk altı ayda hedeflediğimizin üzerinde bir başarı elde ettik. Yıl sonunda ise yüzde 20’nin üzerinde bir büyüme sağlamayı hedefliyoruz. 

 

Yurt dışında hangi pazarlara çözümler sunuyorsunuz? 

Securitas, halihazırda 53 ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin de içinde bulunduğu ve Securitas’ın faaliyet gösterdiği 20 Avrupa ülkesinin 10’unda pazar lideri, beşinde ikinci sırada, beşinde ise üç ila beşinci sırada yer alıyor. Global pazarda yaygın ve lider olan Securitas ile yurt dışında çözüm sunuyoruz. Şu ana dek yurt dışında hava ve deniz limanları, eğitim, turizm, perakende, bankacılık gibi sektörlere hizmet verdik. Ağırlıklı olarak Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetleri’nde güvenlik sistemleri projelerine imza attık.

 

“Kamu kurumlarında çok sayıda güzel projeye imza atıyoruz. Türkiye’nin farklı illerinde yer alan 67 ceza tevkif evi, 11 adalet sarayı, anıtkabir, çok sayıda milli saray, köşk ve kasır, elçilikler ve emniyet müdürlükleri şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz projeler arasında yer alıyor…”

EN ÇOK OKUNANLAR