USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

23 Mayıs 2017 16:00

Teksan Jeneratör’de yeni rota Afrika ülkeleri

Ar-Ge, inovasyon ve teknolojiyi ‘olmazsa olmaz unsurlar’ olarak benimseyen Teksan Jeneratör, ilkleri üreten marka olma özelliğiyle de hem yurt içinde, hem de yurt dışında ön plana çıkıyor. Türkiye’nin ilk hibrit güç sistemlerinin daha kompakt modellerini 2016 yılında geliştiren şirket, mevcut pazarlarını güçlendirirken, ihracat yaptığı ülke sayısını da artırmaya hazırlanıyor. Bu paralelde Teksan, 2017'de Afrika pazarına odaklandı

Teksan Jeneratör’de yeni rota Afrika ülkeleri

2016 yılını yaklaşık 100 milyon Euro’luk ciro ve 120’den fazla ülkeye ulaşarak tamamlayan Teksan Jeneratör, kendisini teknoloji ve mühendislik firması olarak tanımlıyor. İlk kez 2015 yılında pazara sunduğu Türkiye’nin ilk hibrit güç sistemlerinin daha kompakt modellerini 2016 yılında geliştiren şirket, Kocaeli Serbest Bölge’de 50 bin metrekareden fazla alanda iki fazdan oluşan ikinci fabrikasını da en önemli yatırımları arasına kattı. Yeni fabrikanın kendilerine olduğu kadar Türkiye ekonomisi ve istihdamına da katkı sağlayacağını ifade eden Teksan Jeneratör Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Burak Başeğmezler, 2016’da Ar-Ge merkezlerini hayata geçirmek için ciddi miktarlarda yatırımda bulunduklarını da belirtiyor.

 

2017’DE ÇİFT HANELİ BÜYÜME

Teksan Jeneratör’ün 2017 yılında çift haneli büyüme hedeflerken, ilk çeyrekte de hedeflerine paralel ilerlediğini ifade eden Başeğmezler, bu yıl için ciro hedeflerini 120 milyon Euro olarak belirlediklerini aktarıyor. “Mevcut pazarlardaki konumumuzu güçlendirmek yanında ihracat yaptığımız ülke sayısını da artırmayı planlıyoruz. Türkiye’de ilk kez üretmekten gurur duyduğumuz hibrit jeneratör ile potansiyel taşıyan yurt dışı pazarlarda daha etkin rol üstlenmek ve bu alandaki ihracatımızı artırmak istiyoruz. Ar-Ge ve markalaşma yatırımlarına da hız verdiğimiz bir süreçteyiz” diyen Başeğmez, Kocaeli Sanayi Bölgesi’nde yer alan toplam 50 bin metrekareden fazla alanda iki fazdan oluşan ikinci fabrikalarında deneme üretimine başladıklarına dikkat çekiyor. İkinci fabrikanın tam kapasite çalışmaya başlaması ile birlikte yıllık üretim adedinin 15 binin üzerine çıkması beklenen Teksan Jeneratör’de, yeni fabrikanın tam kapasitede çalışmasıyla birlikte, yaklaşık bin kişilik istihdama ulaşılacağı öngörülüyor.

 

“Hayata geçirdiğimiz ilkler, Ar-Ge ve teknolojiye verdiğimiz önemden kaynaklanıyor. Bu iki alana da önemli yatırımlar yapıyoruz. Ciromuzdan yaklaşık yüzde 3’lük bir bölümü, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına ayırıyoruz. Türkiye’de ar-ge’ye en çok yatırım yapan ilk 100 firma arasında olmaktan gurur duyuyoruz. Çok güçlü bir ekibe sahibiz. Şu an bu departmanımızda yaklaşık 30 kişi çalışıyor”

 

ÜRETİMİN YÜZDE 40’I YURT DIŞINA

Teksan Jeneratör, sadece Türkiye’de değil, dünyada da önemli oyuncular arasında yer alıyor. Üretimlerinin yüzde 40’ını doğrudan ihraç ettiklerini ve Türkiye’nin ilk 500 ihracatçı firmasının arasında olduklarını hatırlatan Başeğmez, ayrıca ‘En Hızlı Büyüyen 50 İhracatçı Firma’dan biri olduklarını da söylüyor. “Güçlü bayi ağı ve iş ortaklarımızdan oluşan yapılanmamız sayesinde dünya pazarlarında etkin rol oynuyoruz. Kuzey Kutbu’ndan Mısır Çölü’ne, Nepal’dan Bolivya’ya, Yeni Zelanda’dan Tanzanya’ya kadar uzanan geniş bir pazar ağını yönetiyor, 120’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” diyen Başeğmez, 2016 yılında ihracatlarında Irak, Cezayir, Yunanistan, Rusya Federasyonu, Libya, Kazakistan, Suudi Arabistan, Katar ve Polonya’nın öne çıkan ülkelerden olduğunu ifade ediyor. Başeğmez, son olarak, “2017 yılında en önemli hedeflerimizden birini de ürün ve hizmetlerimizi yeni pazarlara sunmak oluşturuyor. Özellikle Afrika ülkeleri odağımızda olacak” diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR