USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

02 Ağustos 2017 13:00

TAV Grubu CEO'su Sani Şener'den Başarı Tüyoları

TAV Havalimanları Holding ile TAV İnşaat’ın Kurucu Ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, TAV Grubu CEO’su olarak ürün ve hizmetleriyle dünya genelinde 17 ülke ve 76 havalimanında yer aldıklarını belirtiyor. 2016’da 104 milyon yolcuya, 810 bin uçuşla hizmet sunduklarını ve yılı 1 milyar 92 milyon Euro ciro ile kapattıklarını dile getiren şener, “2017’nin ilk altı ayında konsolide ciromuz, yüzde 2 artarak 511 milyon Euro’ya ulaştı. Havalimanlarımızdaki yolcu trafiği, 2017’nin ikinci çeyreğind

TAV Grubu CEO'su Sani Şener'den Başarı Tüyoları

Bahar Akgün / [email protected]

 

TAV Grubu CEO’su Sani Şener, iş hayatında 40 yılı geride bırakan başarılı isimlerden biri… Yaptığı işi ne kadar çok sevdiği ve sahiplendiği gözlerindeki o ışıltıdan belli. Her şeyden önce kendi kuralları ve kendine özel bir düzeni var. Ona eşlik ederken, bitmek bilmeyen enerjisiyle de tanışmış oluyorsunuz. Dinamizmi, projeleri, sonuç odaklılığı ve ileri görüşlülüğüyle pek çok gence taş çıkartacak bir ruh haline sahip olan Sani Şener’den, özellikle genç yönetici ve profesyonellerin öğrenecek çok şeyi var. Şener’in en önemli sırrı ise zaman yönetimi konusunda son derece bilinçli olması. İşi gereği çok sık seyahat ediyor, her gün pek çok toplantıya katılıyor, raporlar analiz ediyor. Ama işini büyük bir özveri ve heyecanla yaptığı için yaşadığı yorgunluk hiç kalıcı olmuyor. Şener’in sadece iş hayatı değil, akademik kariyeri de pek çok önemli başarıyla dopdolu. TED Ankara Koleji’nden mezun olduktan sonra 1977 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Şener, 1979 yılında İngiltere’de Sussex Üniversitesi’nde ‘Akışkanlar Mekaniği’ üzerine yüksek lisans (M.Phil.) yaptı.

 

Türk mühendisliğinin uluslararası düzeyde gelişimine katkılarından dolayı KTÜ Makina Mühendisliği Fakültesi tarafından mühendislik dalında, TAV’daki görev süresi boyunca ‘proje ve risk yönetimi ‘konusundaki başarıları nedeniyle de New Hampshire Üniversitesi tarafından işletme dalında onur doktorasına layık görüldü. TAV Grubu öncesinde birçok ulusal ve uluslararası projede, proje müdürlüğünden genel müdürlüğe kadar çeşitli görevler üstlendi. “Hepsi de büyük projelerdi. Üst düzey yönetici  olduğumda aynı zaman birimi içinde çok yoğun ve karmaşık projeler yönetmeye başladığımda, Massachusetts Institute of Technology’ye (MIT) ‘Kompleks Sistemler Yönetimi’ ile ilgili eğitim almaya gittim. Tüm kariyerim boyunca eğitimlerimi hiç aksatmadım. İş hayatıma hep teori ile pratiği harmanlayarak devam ettim” diyen Sani Şener, aynı zamanda Uluslararası Havalimanları Konseyi (Airports Council International/ACI) Dünya Yönetim Kurulu Üyesi olarak da hizmet veriyor. 2012 yılında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Fransız İş Konseyi Başkanlığı görevine seçilen Şener’e, eski Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande tarafından Legion D’Honneur ödülü ile Şövalye unvanı verildi.

 

Şener, Gürcistan hükümeti tarafından devlet üstün hizmet belgesiyle de onurlandırıldı. 40 yıllık iş hayatına pek çok önemli başarı, anı, mutluluk ve heyecan sığdıran Sani Şener, göz kamaştırıcı performansının sırlarını Platin Dergisi'nin Ağustos ayı sayısına anlattı. 

 

Keyifli Okumalar...

 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR