USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

13 Haziran 2017 15:53

İstanbul Shopping Fest 1-16 Temmuz'da gerçekleştirilecek

İstanbul'u yeniden keşfetme fırsatı sunan İstanbul Shopping Fest (İSF), alışveriş merkezlerinde kurulacak "Design İSF" alanları ve Kapalıçarşı rotalarıyla modern ve geleneksel alışveriş keyfini bir arada sunacak.

İstanbul Shopping Fest 1-16 Temmuz'da gerçekleştirilecek

 

İSF'nin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, etkinliğin 2011 yılından beri yapıldığını ve küresel bir marka haline geldiğini söyledi.

 

Etkinliğin İstanbul'daki birçok kurum ve kuruluşun birlikte hareket etmesiyle çok güçlü hale geldiğini ifade eden Çağlar, İSF etkinlikleri kapsamında bu yıl sanat ve tasarım etkinliklerine de yer vereceklerini bildirdi.

 

Çağlar, şunları kaydetti:

 

"İstanbul'a gelenler sadece alışveriş için değil, bununla birlikte İstanbul'un kültürü ve sanatını da görmeye geliyorlar. Burada farklı tasarımlar olacak. Bunlar arasında çeşitli yarışmalar olacak, en iyi tasarımlar seçilecek. Tescilli Markalar Derneği tarafından bir ödül verilecek. 9 AVM’de tüm etkinliklerimiz gerçekleştirilecek. Toplamda 200’e yakın yerli ve yabancı tasarımcı, 15’e yakın sanatçı ve sergi, 150 civarında atölye ve sohbet programı, 30’u aşkın müzik ve dans performansı sergilenecek." 

 

"İSF, her yıl yüzde 20'nin üzerinde büyümüş"

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da İstanbul'un dünyada hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını ifade etti.

 

Topbaş, İstanbul'un idarecilerinin kurumlar arasında iş birliğine yeni bir boyut kazandırdığını belirterek, "Kurumsal taassubu bırakıp aynı hedefe yöneldiğimiz zaman başarılı sonuçlar alıyoruz. İlki 2011'de düzenlenen İSF, her yıl yüzde 20'nin üzerinde büyümüş. Ticaret hacmi 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 48 büyümüş. Kaybettiklerimizi de telafi etmek adına 2017'nin çok daha farklı gelişeceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

 

Modern bir şehirden beklenen her şeyin İstanbul'da halihazırda olduğunu ifade eden Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"İstanbul, 4 saatlik bir uçuş mesafesi içinde 20 trilyon dolarlık bir havzayı kapsıyor. Hele 3. havalimanı devreye girdiği zaman inanıyorum ki çok daha farklı bir İstanbul'u dünyaya açmış olacağız. Tüm dikkatler İstanbul'da toplanıyor artık. 'İstanbul emek yoğun bir şehir değil, artık turizmin fuarlarıyla, defileleriyle, sportif karşılaşmalarıyla, sağlık turizmi ve kongreleriyle farklı hale gelsin' dedik. Adım adım buna geldik. Artık İstanbul bir odak şehir olsun istiyoruz."

 

Topbaş, İstanbul'un raylı ulaşım ağının daha fazla gelişimiyle birlikte Orient Express'i de Shopping Fest'e dahil edebileceklerini bildirdi. 

 

AA

EN ÇOK OKUNANLAR