USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

26 Aralık 2021 12:57

SOCAR'da çalışanların fikirlerinden yola çıkılıyor

Socar Türkiye'nin grup stratejileri çerçevesinde uygulamaya aldığı ‘değer benim dönüşüm programı', pek çok alanda değer yaratan projeler üretiyor. Program; beşinci yılını tamamlarken çalışanların verimli, güvenilir ve sürdürülebilir bir üretim için fikirler geliştirmelerine ve yenilikçi çözümlerin elde edilmesine katkıda bulunuyor

SOCAR'da çalışanların fikirlerinden yola çıkılıyor

Değer Benim Dönüşüm Programı, yolculuğuna 2017 yılında kapsamı sadece Petkim'de olan 'Petkim Benim' adıyla başladı. Ardından 2019 yılında diğer grup şirketlerinin de katılımıyla SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi için tek ve kapsamlı bir programa dönüştü. SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi İş Mükemmelliği Başkan Yardımcısı İbrahim Kadıoğlu, "Tüm iyileştirmelerin merkezi yönetildiği 'Değer Benim Dönüşüm Programı', çalışanların sunduğu iyileştirme fikirlerinin değerlendirilerek, farklı ekiplerin ortak paydada çevik bir şekilde çalışması ve bu fikirleri projeye dönüştürmesine imkan sunuyor. Bu sayede program başladığından bu yana kapasite artışı, enerji verimliliği, ürün optimizasyonu, iş sağlığı ve güvenliği ile sürdürülebilirlik ve dijitalleşme gibi alanlarda kısa sürede büyük değerler yaratan projeler gerçekleştirildi" diyor.

ÜRETİM ARTIŞI VE KAPASİTE KULLANIMINDA İYİLEŞTİRME SAĞLANDI

Program süresince önemli kazanımlar elde edildiğini belirten Kadıoğlu, "Değer Benim Dönüşüm Programı'nda yürütmekte olduğumuz projelere yön verirken; verimliliğin, katma değerli ürünlerin ve sürdürülebilir bir geleceğin öneminin farkında olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üretim, tedarik zinciri, satış, finans, mali işler, teknik servisler, insan kaynakları, dijitalleşme ile iş sağlığı ve güvenliği gibi alanlarda şirkete kazandırılan değerlerin yanı sıra çevresel etkilere de olumlu yönde katkı sağlayan kazanımlar ortaya çıkarıldı. Bugüne kadar uygulamaya alınan pek çok proje ile üretim artışı ve kapasite kullanımında iyileştirmeler sağlandı. 2020 yılından bu yana, STAR Rafineri'de motorin üretiminde 325 kton, jet yakıtı üretiminde 15 kton, reformat üretiminde 85 kton ve hafif nafta üretiminde 29 kton artış elde edildi" yorumunda bulunuyor. İbrahim Kadıoğlu, bu çerçevede elde edilen kazanımları ise şöyle özetliyor: "Motorinde meydana gelen artışla toplam 144 bin otomobilin yakıt ihtiyacını, reformatta meydana gelen artışla ise toplam 95 bin otomobilin 1.5 yıllık yakıt ihtiyacını sağlayacak tasarruf elde edildi."

EN ÇOK OKUNANLAR