USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

23 Mart 2017 14:58

Roberto Lenzi'nin tasarımları yerli ve yabancı pazarda

Ayakkabı sektöründe uzun yıllar üretim yapan Roberto Lenzi, iç piyasa üretiminin yanı sıra 19 ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor. Her sezon iki farklı koleksiyon hazırlayan marka, kaliteli ve yenilikçi tasarımlarıyla dikkat çekiyor

Roberto Lenzi'nin tasarımları yerli ve yabancı pazarda

 

Bugün Avrupa ve Asya’ya İthalat yapan Roberto Lenzi’nin hikayesi, 1982 Yılında Gedikpaşa’da küçük bir atölyede başlıyor. Cahit Özlü, atölyesini 1990 yılında Merter’e taşıyarak burada modern makineler kullanarak üretimini sürdürüyor. Bu sırada küçük yaşlardan itibaren mesleğin inceliklerini babasından öğrenen Timur Özlü, 2014 yılında şirketin başına geçerek markanın gelişimi için çalışmalarını devam ettiriyor.

 

“YILDA İKİ KOLEKSİYON HAZIRLIYORUZ”

 

Üretim sırasında daima müşteri beklentilerinin de üzerinde hizmet vermeyi kendine vizyon edindiklerini belirten Özlü, “Firmamız, her sezon tüketicileri daha kaliteli, yenilikçi ve geniş ürün yelpazesi ile buluşturmak İçin çaba sarf ediyor. Bu doğrultuda kendine özgü ve özenli tasarımlarla yılda iki koleksiyon hazırlanıyor. Bu koleksiyonlar ile hem yurt içi hem de yurt dışındaki fuarlara katılarak dünya ayakkabı sektöründeki her gelişmeyi ve değişmeyi özenle takip etmeye dikkat ediyoruz” diye anlatıyor. Bu sayede yurt içindeki mağaza zincirleri İle çalışmalarına hız katan yanı sıra ihracat alanındaki çalışma sahasını da genişleten Roberto Lenzi, iç pazardaki birçok tekstil ve ayakkabı zincir mağazalarına üretim yapıyor. Diğer yandan ihracat pazarını da her geçen yıl geliştiren marka, İtalya, Rusya, ABD, Almanya, İngiltere, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna, Kuveyt, Japonya ve Azerbaycan gibi ülkeler başta olmak üzere 19 ülkeye ihracat yapıyor. Timur özlü, “Konforlu çağdaş koleksiyonumuzla yurt dışı fuarlarına katılarak yabancı müşteri kitlemize hem ulaşmak hem de ilişki alanlarımızı genişletmek istiyoruz” diyor.

 

“TÜRK LİRASI İLE HAMMADDE ALMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Timur özlü, son dönemde döviz artışı Karşısında temkinli adım attıklarını Anlatırken sözlerine şöyle devam ediyor; “döviz artışı ihracat için fırsattır. Ancak iç pazardaki satışlarımız için İse dezavantaj bir durum yaratıyor. Dövizle borçlanmaktan kaçınıyoruz. Döviz kurları son yıllarda hareketli Olduğundan dolayı Türk lirası İle hammadde almaya çalışıyoruz. Zorunlu olarak dövizle aldığımız Hammaddelerin giderlerini ise ihracat satışlarımızla dengelemeye çalışıyoruz.”

EN ÇOK OKUNANLAR