USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

22 Aralık 2021 16:14
Umut Çelik

Mustafa Turgun: Futbol kulüplerinin dijital dönüşümü için stratejiler tasarlıyoruz

Capital Sports Media Genel Müdürü Mustafa Turgun "Capital Block olarak, ortaklarımızı dijital dönüşümün ön saflarına yerleştirmek için stratejiler tasarlıyoruz, sahip olunan değerli varlıkları ve içeriği blok zincirine taşıyarak hayran kitlelerine sahip olma, yatırım ve ticaret yapma fırsatı veriyoruz." dedi.

Mustafa Turgun: Futbol kulüplerinin dijital dönüşümü için stratejiler tasarlıyoruz

İngiltere merkezli bir medya ajansı olan Capital Sports Media, Ağırlıklı yatırımlarını Türkiye'ye özel yapılanması eşliğinde ülkemiz özelinde gerçekleştiriyor. Böylesine büyük bir grubun parçası olmak, La Liga, Bundesliga, Premier League, Serie A gibi liglerdeki iş modellerine dayalı deneyimleri de Türkiye'ye adapte etme avantajı sağlıyor. Geçtiğimiz yıl Galatasaray Spor Kulübü ile kulübün saha içi reklam alanlarının kullanımı ile ilgili anlaşarak, kulübün saha içi reklam mecraları ile ilk anlaşmasını imzalayan Capital Sports'un Genel Müdürü Mustafa Turgun, futbolun yeni finansal açılımları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"ÖN PLANDA OLAN SPOR KULÜPLERİNİN GİDERLERİ, DİĞER KULÜPLERE GÖRE DAHA FAZLA"

En son KAP raporlarına göre dört büyük spor kulübü pandemi döneminde 9 ayda 841 milyon TL zarar ettiğini söyleyen Turgun "Bu da yeni iş modelleri geliştirmenin önemini ortaya koyuyor. Capital Sports Media'nın beklentisi üç yıl içinde bu tarz yeni gelir modellerinin getirisinin yıllık bazda milyon TL'ler düzeyine ulaşması yönünde.

Ülkemizde ön planda olan spor kulüplerinin giderleri, diğer kulüplere göre daha fazla. Taraftarın bu denli aidiyet duyduğu yapılarda da bu aidiyeti devam ettirmek için, bu giderlere katlanmak kaçınılmaz oluyor. İster istemez bu giderlere odaklandığımız için, gelirlere yeterince odaklanamıyoruz" diyor.

"ORTAKLARIMIZI DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN ÖN SAFLARINA YERLEŞTİRMEK İÇİN STRATEJİLER TASARLIYORUZ"

Futbol kulüplerinin medya gücü özelindeki işlevleriyle, para kazanma biçimleri de tipik sponsorluk modelinden içerik oluşturma ve dağıtıma daha fazla odaklanır hale geldiğini vurgulayan Capital Sports Media Genel Müdürü Mustafa Turgun "Bugün birçok spor kulübü, taraftarları hakkında bilgi toplamak için yatırım yapıyor. Sporun gücü ne kadar iyi anlatılırsa, kulüpler de reklam verenlere bir o kadar daha yakın hale geliyor. Barcelona gibi kulüpler, her bir taraftarla bağlantı kurmanın, markalarla iletişim açısından büyük bir ticari avantajı olduğuna inanıyor.

Bununla birlikte, Capital Sports Media çatısı altında 2019 yılında faaliyete geçen Capital Block markasıyla, kripto para birimi ve NFT sektörlerine yönelik yatırımlarımız da tüm hızıyla sürüyor. Capital Block, dünyadaki kulüpler, oyuncular ve markalar için tasarlanmış ilk özel spor NFT pazarlama ajansı. Capital Block olarak, ortaklarımızı dijital dönüşümün ön saflarına yerleştirmek için stratejiler tasarlıyoruz, sahip olunan değerli varlıkları ve içeriği blok zincirine taşıyarak hayran kitlelerine sahip olma, yatırım ve ticaret yapma fırsatı veriyoruz." dedi.

"ALİ SAMİ YEN NFT KOLEKSİYONU 59 SANİYEDE TÜKENEREK REKOR KIRDI"

Yakın zamanda, Türkiye'nin ilk NFT koleksiyonunu hayata geçirmek için Galatasaray Spor Kulübü ile iş birliği yaptıklarını hatırlatan Turgun "Kurucusu ve bir numaralı üyesi Ali Sami Yen anısına lansmanı yapılan NFT koleksiyonunun yanı sıra, sezon boyunca kulüp tarihindeki önemli olayları öne çıkaran tarihi bir koleksiyonun lansmanını yapacağız. Ayrıca belirtmek gerekir ki; Legendary, Mythical, Iconic isimlerini taşıyan, 3 parçadan oluşturduğumuz koleksiyonun ilki 1 Ekim'de görücüye çıktı ve Ali Sami Yen NFT Koleksiyonu 59 saniyede tükenerek rekor kırdı.

Şimdi ise, CaglarArts Insignia ile dijital NFT içeriklerinin üretimi ve arza sunulması için 3 yıllık bir anlaşma imzaladık. BÖRÜ'nün Türkiye'de büyük bir hayran kitlesi var ve sanat dünyasında ilk NFT arzını BÖRÜ 2039 serisi ile sunmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

EN ÇOK OKUNANLAR