USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

04 Ağustos 2017 16:34

Limak’tan MIT ve Boğaziçi ortaklığıyla araştırmacılara önemli destek

Limak Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim üyeleri ve öğrencileri arasında ortak araştırma projeleri yapılması hedefiyle oluşturulan MISTI (MIT Scıence and Technology Initiatives) - Boğaziçi Uluslararası Araştırma, Eğitim ve Destek Programı’na 3 yıl süreyle mali destek verecek. Hedef, Türkiye’nin araştırma altyapısına katkı sağlamak ve yeni projelerin oluşmasında öncü olmak...

Limak’tan MIT ve Boğaziçi ortaklığıyla araştırmacılara önemli destek

 

Boğaziçi Üniversitesi ile Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) arasında ortak araştırma projelerinin yapılması amacıyla oluşturulan ‘Çekirdek Fonu’ ortaklığı, Limak Vakfı tarafından üç yıl süreyle mali olarak desteklenecek. MISTI-Boğaziçi Çekirdek Fonu, MIT’nin uluslararası akademik iş birliği programlarının amiral gemisi konumunda olan MISTI kapsamında 2016’da kuruldu. Bu program sayesinde MIT ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri arasında ortak araştırma projeleri yapılması ve Türkiye’nin araştırma altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.


Limak Holding tarafından toplumun genç ve dinamik potansiyelini nitelikli insan gücüne dönüştürmek amacıyla kurulan Limak Vakfı, MISTI-Boğaziçi Programı’na her yıl 100 bin dolar fon sağlayacak. 3 yıl boyunca sağlanacak toplam 300 bin dolarlık fon aracılığıyla Türkiye’de yeni araştırmacılara destek sunulurken, dünya çapında ses getirecek, insanlığa hizmet edecek yeni araştırmaların da ortaya çıkması amaçlanıyor. Programa başvurmak isteyen MIT ve Boğaziçi öğretim üyeleri, her yıl eylül ayına kadar ortak proje önerilerini değerlendirmeye sunuyorlar. Öneriler ortak bir akademik komite tarafından değerlendirilerek, kazanan projeler her yıl aralık ayında açıklanıyor. 

 

İLK PROJE DEPREMLE İLGİLİ

2016 yılı çağrı döneminde başvuran projelerden, MIT İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Oral Büyüköztürk ve Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Cem Yalçın’ın ‘Sarsma Masası Deneyleri ile Tek Serbestlik Dereceli Sistemlerin Enerji Bazlı Yapısal Analizi’ başlıklı projesi MISTI-Boğaziçi programı kapsamında desteklenmek üzere seçilen ilk proje oldu. Proje ekibinde MIT ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri de yer alıyor. Bu proje ile binalar depreme karşı daha güvenli bir şekilde tasarlanabilecek. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Boğaziçi Üniversitesi arasında ‘Çekirdek Fonlar’ başlığı altında kurulan akademik ortaklıktan büyük heyecan duyduklarını belirtti. Proje destekçisi Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ise “Hedefimiz Türkiye’nin araştırma altyapısının güçlendirilmesine destek vermek. Bilginin paylaşılarak değere dönüştüğü; insanların paylaşarak öğrendiği, yeni fikirler geliştirdiği ortamların artmasını sağlamak” dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR