USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

04 Ağustos 2017 16:45

Kaan havacılık, Gulfstream uçaklarını satacak

Kaan Havacılık iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek ABD’li General Dynamıcs’in iştiraki, Gulfstream uçaklarının Türkiye Ticari Satışlar Temsilcisi oldu. Türkiye’ye ilk kez getirilen Gulfstream uçaklarının en çok tercih edilen üç modeli G280, G550 ve G650er jetleri Kaan Havacılık tarafından satılacak

Kaan havacılık, Gulfstream uçaklarını satacak

 

Uzun yıllardır İtalyan helikopter imalatçısı AgustaWestland’ın (şimdiki adıyla Leonardo Helicopters) distribütörlüğünü yapan Kaan Havacılık, bundan böyle dünyanın en gelişmiş özel uçaklarını üreten Gulfstream serisi iş jetlerinin de satışını gerçekleştirecek. Kalite hedefli başarılı projelerle pazardaki varlığını büyüten Kaan Havacılık, havacılık sektörünün lider firması olarak 22 dönümlük, Türkiye’nin ilk büyük heliportu ve helikopter bakım merkezi yatırımlarına da sahip. 2006’da başladığı helikopter satışlarıyla toplam pazar payını yüzde 30’a ulaştıran şirket, satışını yapmış olduğu helikopter sahiplerine talepleri doğrultusunda işletme, teknik bakım ve hangarlama hizmetlerini de Türkiye’de sunan tek havacılık firması.

 

İŞ BİRLİKLERİYLE BÜYÜYOR


Kaan Havacılık olarak, 17 yıl önce Türk sivil havacılık pazarının lider helikopter tedarikçisi olma vizyonu ile yola çıktıklarını ifade eden Başarı Holding ve Kaan Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız, bugün havacılık sektöründe, helikopter satışı ve kiralaması, VIP taşımacılık, hava taksi, havadan fotoğraf ve film çekim faaliyetlerinin dışında, devlet ve özel sektöre gerçekleştirdiği kalite hedefli projelerle varlığını sürdürüyor. “İlk olarak 2005 yılında Türkiye şartlarına en uygun olduğuna inandığımız dünyanın en hızlı, en güçlü ve en uzun menzile sahip olan, eski adıyla AgustaWestland olan Leonardo Helikopteri’yle iş birliği yaptık. 2007 yılında Enstrom helikopterlerinin münhasır distribütörü olduk. 2012 yılında yine Türkiye’nin ilk ve tek heliportu olan Kaan Heliport’u açtık. 2015 yılında Kaan Air Australia’yı kurduk. 2016 yılında Almanya’nın Sande şehrinde konumlanmış helikopter operatörü Wiking Helicopter Service’in yüzde 60 hissesini satın aldık” diyen Yıldız, son olarak ise Gulfstream uçaklarının Türkiye satış temsilcisi olduklarını belirtiyor.

 


 
70 MİLYON DOLARA KADAR ÇIKIYOR

Kaan Havacılık Genel Müdürü Kemal Süler ise, sergilenen üç modelin fiyatının 25 milyon dolar ila 70 milyon dolar arasında olduğunu bildiriyor. Süler, Kaan Havacılık’ın, helikopter alanında kendi kategorisinde en yüksek performansa sahip olduğunu ifade ederek, “Helikopter distribütörlüğünün yanı sıra aynı şekilde uçak kategorilerinde en yüksek kapasiteli uçakların Türkiye satış temsilcisi olması ve bütün büyük firmaları Türkiye’ye getirmesinin mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuşuyor.

Türkiye’de sadece yedi tane bulunan fiyatı 25 milyon dolardan 75 milyon dolara kadar uzanan Gulfstream tipi özel jetlerin Türkiye’de en çok G550 ve G450 modelleri tercih ediliyor. Cirosu 2016 yılında 6.6 milyar dolar olan Gulfstream’in 2017 yılında yeni gelecek modeli G500 ve 2018 yılında gelecek olan modeli G600 ile satışlarını artıracağı öngörülüyor. Gulfstream'in G650ER modeli İstanbul'dan Avustralya'ya kadar uçabilirken, menzili 13 bin 890 kilometre olan bu uçak, aynı zamanda hizmetteki en uzun menzilli iş jeti ünvanını da taşıyor.  

EN ÇOK OKUNANLAR