USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

04 Temmuz 2017 15:53

İş dünyası ve cemiyet hayatının güvenliği Armed’e emanet

Güvenlik sistemleri sektöründe hizmet veren ve en tanınan 4 markadan biri olduklarının altını çizen Armed Güvenlik Sistemleri Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yılmaz, “2017 sonunda bayi sayısını 600’e, abone sayımızı ise 60 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Markamızı farklı kılan en önemli unsur ise son 5 yıldır iş dünyası ve cemiyet hayatında referans ve tavsiye sistemiyle önemli bir yol katetmemiz. Vıp hizmet kapsamında 25 personelimiz, özel müşterilere 7/24 hizmet veriyor” diyor

İş dünyası ve cemiyet hayatının güvenliği Armed’e emanet

Bahar Akgün / [email protected]

 

Armed Güvenlik Sistemleri Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yılmaz’ın güvenlik sektörüne girme hikayesi oldukça ilginç. Yılmaz, aile meslekleri olan restoran işletmeciliği alanında deneyim kazanan yöneticilerden biri… Yılmaz’ın yemek sektöründeki profesyonel geçmişi ise 1996’da İstanbul’daki evine hırsız girmesiyle bambaşka bir yön kazanmış. Kendi güvenlik sistemini, herhangi bir şirketten ya da aracıdan destek almadan kendi kendine kurmaya karar veren Yılmaz, ortaya çıkan sonuçtan çok daha memnun kalmış. İlerleyen zamanlarda yakın çevresinden de kendi güvenlik sistemlerini kurması yönünde talepler almaya başlayınca radikal bir kararla sektör değiştiren ve kendisini bu alanda yetiştiren İbrahim Yılmaz,1996’da Armed Güvenlik Sistemleri markasını yaratıyor. Armed kelimesinin ‘zırhlı’ anlamına geldiğini belirten İbrahim Yılmaz, “Bu markayı seçmemin temel amacı sadece Türkiye’deki değil, dünyadaki güvenlik şirketlerinin de bizi tanımasını sağlamaktı. Dünya ve Türkiye genelinde güvenlik sistemleri kuran şirketlerin ürünlerinin üzerinde ‘armed’ yazar. Bu ismin Türkiye’deki patentini alarak, tüm güvenlik firmalarına kendi reklamımı yaptırabileceğimi düşündüm. Onlara her gün istemeyerek de olsa kendi markamı telaffuz ettirmiş oldum. Bir eve ya da ofise güvenlik sistemi kurarken veya müşterilere bu süreci anlatırken, ‘armed’ kelimesini mutlaka kullanmak zorundasınız. Armed’ın bir diğer farkı ise hedef kitlemize tekliflerimizi dolardan çıkıp TL odaklı olarak sunmamız” diyor.

 

AKILLI GÜVENLİK SİSTEMLERİNE YÖNELİK TALEP ARTTI

İbrahim Yılmaz’a kurumsal ve bireysel müşterilerinin güvenlik sistemlerine yönelik bakış açısında son dönemde nasıl bir değişiklik gözlemlediğini sorduk ve şu yanıtı aldık: “Yeni evli çiftler evine bir beyaz eşya satın alır gibi güvenlik sistemi kuruyor. Bilinç düzeyinin hızla yükseldiğini gözlemliyoruz. Bir hırsızlık vakası atlatan kişiler ise ertesi gün değil, hemen aynı gün bizi arayıp güvenlik sistemi kurdurma talebinde bulunuyor. Panik butonunu kullanmak için başvuruda bulunan kişi sayısında da önemli bir artış var. Kurumlar ise normal sistemlerden çıkıp daha akıllı güvenlik sistemleri kurdurmayı tercih ediyor. Server odasındaki klimayı, yangın sistemini ya da bir iş yerinde elektronik olarak kullanabilecekleri tüm sistemleri akıllı güvenlik sistemlerimiz aracılığıyla kontrol edebiliyorlar.”

 

“Evinize güvenlik sistemi kurdurduğunuzda, akıllı alarm sistemi sayesinde evdeki ışıkları açmaktan, sıcak suyu kullanmaya kadar bütün işlemleri kontrol edebiliyorsunuz. Tüm bu süreçler, Armed takip merkezi çatısı altında şekilleniyor”

 

KİŞİYE ÖZEL VIP HİZMET

1996’dan bu yana önemli bir yol kateden Armed Güvenlik Sistemleri, Türkiye genelinde 400’ün üzerinde bayi ve ortalama 1250 bayi çalışanıyla hizmet veriyor. Armed Güvenlik Sistemleri bünyesinde ise 50’yi aşkın kişi görev yapıyor. Bugüne kadar kamera ve alarm abonesi olmuş kişi sayısı ise 40 binin üzerinde… İş dünyası ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri tarafından tercih edildiklerini dile getiren İbrahim Yılmaz;  “Türkiye’de bu işi yapan ve en bilinen 4 markadan biriyiz. Armed Güvenlik Sistemleri’nin en önemli farkı ise son 5 yıldır markamızın referans ve tavsiye sistemiyle önemli bir yaygınlığa ulaşması. Sanat, siyaset, spor ve iş dünyasının önde gelen isimlerine kişiye özel hizmet veriliyor. VIP hizmet konusunda istihdam ettiğimiz 25 personelimiz, sadece bu özel isimlere hizmet veriyor. Telefonları 7/24 açık ve bir sorun olduğunda anında müdahale edebiliyorlar” yorumunda bulunuyor. Yılmaz, 2017 sonunda bayi sayısını 600’e, abone sayısını ise 60 bine çıkarmayı hedeflediklerini söylüyor. 

 

ARMED TAKİP MERKEZİ İLE FARKINDALIK YARATILIYOR

Güvenlik sektörüne yönelik global trendleri yakından takip ettiklerini ve bu çerçevede hedef kitlelerine tüm bu yenilikleri sıcağı sıcağına yansıttıklarını ifade eden Yılmaz, sektörde imza attıkları ilkler hakkında ise şu yorumda bulunuyor: “Panik butonu uygulamamızla kişi adres vermeden, kendisine polis, itfaiye ve ambulans yönlendirebiliyoruz. Kişiler iş yerlerine veya evlerine bir sistem kurduğunda WhatsApp’larına görüntü kaydını atabiliyoruz. Örneğin, hırsızın girdiği görüntüyü anında gönderebiliyoruz. Güvenlik sistemlerini kurup açtıklarında müşterilerimize SMS atıyoruz. İş yerleri ya da evlerinde elektrik kesintisi bile olsa haberleri oluyor. Tüm bu sistem kayıtlarının dataları da sadece kendilerinde oluyor. Evinize güvenlik sistemi kurdurduğunuzda, akıllı alarm sistemi sayesinde evdeki ışıkları açmaktan, sıcak suyu kullanmaya kadar bütün işlemleri kontrol edebiliyorsunuz. Tüm bu süreçler, Armed Takip Merkezi çatısı altında şekilleniyor. Abone sayımızdaki artıştan dolayı 2017’de alarm takip merkezimizin altyapısını güçlendirme çalışmalarına da ağırlık verdik.”

 

ORTA VADELİ HEDEFLERİ AVRUPA’YA AÇILMAK

Armed Güvenlik Sistemleri’ne yönelik yabancı ortaklık tekliflerini de değerlendirdiklerini söyleyen İbrahim Yılmaz, “Bu konuda farklı talepler geliyor. Önerileri değerlendiriyor ve nasıl bir yolda ilerleyeceğimize yönelik planlamalar yapıyoruz. Şu an tüm Türkiye genelinde hizmet veriyoruz. 5-6 yıllık hedeflerimiz doğrultusunda Armed Güvenlik Sistemleri’ni Avrupa’da da hayata geçirmek istiyoruz. Orta vadede Almanya, İngiltere ve Hollanda’da kendi şubelerimizle faaliyet göstermeyi planlıyoruz” diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR