USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

23 Mayıs 2017 15:18

FG Wilson, Türkiye’de Türkiye’yle birlikte büyüyor

12 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren FG Wilson Türkiye, sadece satış öncesi değil satış sonrası desteğiyle de sektöründe farklılık yaratıyor. Türkiye’nin en büyük projelerinde imzası olan şirket, bu yıl da büyümesini artırarak sürdürüyor. FG Wilson Türkiye, 2017’de de hem Türkiye’de hem bölgede pek çok yatırımda yer almayı hedefliyor

FG Wilson, Türkiye’de Türkiye’yle birlikte büyüyor

Birleşik Krallık, Kuzey İrlanda, Belfast’ta 1966 yılında kurulan FG Wilson, 186 bin metrekare kapalı alanda yıllık 130 binin üzerinde üretim kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük, dünyanın önde gelen jeneratör üreticisi. Üçü İngiltere’de, diğerleri ABD, Çin, Hindistan ve Brezilya’da olmak üzere beş kıtada toplam yedi üretim tesisine sahip FG Wilson, 12 yıldır da Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Bu bağlamda FG Wilson Türkiye, küresel ve yerel yatırımların, büyük projelerin çözüm ortağı olarak çok kısa sürede sektör lideri konumuna geldi. Şirket, jeneratör konusunda uzun yıllara dayanan birikime sahip satış ve satış sonrası uzmanlardan oluşan kadrosu ile İstanbul’daki genel müdürlüğün yanı sıra, geniş bölge müdürlüğü ağı ile de hizmet veriyor. FG Wilson Türkiye ve Bölge CEO’su Köksal Er, FG Wilson Türkiye’nin, elektrik güç ihtiyaçlarının zorlu ve kapsamlı olduğu projelerde tasarım ve yapılandırma aşamaları, jeneratörün montaj ve devreye alma aşamaları dahil, komple anahtar teslimi çözümler sunduğunu dile getiriyor. “Deneyimli ve dinamik FG Wilson Türkiye ekibi, dünyanın en bilinen ve tercih edilen jeneratör sistemlerinin yanı sıra, kesintisiz enerjiyi sürdürmeyi risksiz sağlayan ‘FG Wilson Katma Değeri’ni de sunuyor"  diyen Er, sorularımızı ise şu şekilde yanıtlıyor:

 

Markanızın kendi alanında fark yarattığı alanlar neler?

Enerji kesintisine tahammülü olmayan, özel çözüm gerektiren sektörlerde, FG Wilson jeneratör setlerinin farkı çok net biçimde görülüyor. FG Wilson jeneratörleri, ani yüklenmelerde dahi, tesisin kullandığı özel ekipmanın izin verdiği frekans ve voltaj sınırlamaları içerisinde kalarak, tesise sıkıntısız ve kesintisiz enerji sağlıyor. FG Wilson jeneratörleri kalite ve üretim standartları açısından üst düzey ürünlerdir. Bu kaliteyi istisnasız tüm ürünlerimizde sağlamak için yeni teknolojilere, üretim metotlarına ve mühendislikteki uzmanlığımıza sürekli yatırım yapıyoruz. FG Wilson Türkiye olarak en büyük farkımız, satış öncesi hizmet kabiliyetimiz diyebilirim. Öncelikle oluşturduğumuz özel proje ekibimizle, satış öncesi en güçlü firmayız. Dinamik ve tecrübeli mühendislerimizden oluşan proje ekibimiz, enerji ihtiyacını doğru tespit ederken, teknik danışmanlık yapıyor ve ihtiyaca özel jeneratör setini tasarlıyor. Ürün kalitemiz ve ihtiyaca en uygun, doğru jeneratör setini tasarlamamız sayesinde satış öncesi hizmetimiz, satış sonrasında ortaya çıkabilecek sorunları proje aşamasında çözüyor. 

 

Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi’nizden bahsedebilir misiniz? Burada ürünleriniz ne gibi testlerden geçiyor?

Mükemmeliyet Merkezimiz, 2006 yılında 26 milyon dolar yatırımla hayata geçirildi ve açılışı Prens Charles tarafından yapıldı. Tüm jeneratör setlerimiz Mükemmeliyet Merkezi’nde kapsamlı, sektörün en zorlayıcı testlerinden geçirilerek;  sıkıntısız ve performansından emin olunduktan sonra teslim ediliyor. 
Böylece, her bir jeneratör test edilerek müşteriye teslim ediliyor. FG Wilson jeneratör sistemleri, ‘Tek Küresel Standart’ taahhüdünü yerine getirerek enerji kesintisine tahammülü olmayan sektörlerde güvenli ve kesintisiz çalışmaya devam ediyor. Tasarım çalışmalarımızın tam yükte sınırsız saat çalışma üzerine yapılmasından dolayı, uzun süreli kesintilerde dahi sınırsız saat çalışma garantisi veriliyor. Mühendislik Merkezimiz aynı zamanda Avrupa’nın en büyük tam otomasyonlu yarı-anekoik ses laboratuvarına sahip. Yarı anekoik odada ürüne ait akustik araştırma ve testler yapıyoruz. Böylece FG Wilson jeneratörlerinin ses seviyeleri farklı frekans bantlarında ölçülüyor ve en uygun ses önlemleri mühendislik çalışmaları ile detaylı olarak belirleniyor. Ayrıca yaptığımız 5 milyon dolar ek yatırımla sürekli montaj hattı kurarak, üretim verimliliği de optimize edildi. 

 

FG Wilson olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün enerjisini siz sağladınız. O süreci biraz açıklar mısınız?

2016 yılı, bölgedeki en verimli yıllarımızdan biri oldu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yatırımlarından olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün kesintisiz enerji ihtiyacını karşılamak üzere tercih edildik. Ülkemizin bu önemli yatırımının enerji kesintisizliğini sağlamaktan gurur duyuyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki toplam 2 bin 420 kVA gücünde jeneratör sistemi, kule ve yol aydınlatmaları, kule asansörleri, servis pompaları, nem alma üniteleri, mimari aydınlatmalar gibi köprünün işlemesi için enerji gereksinimi olan her noktaya kesintisiz enerji sağlıyor. Buradaki jeneratör sistemleri ile örneğin, 30 bin metrekarelik bir AVM, 5 yıldızlı iki otel veya 300 yataklı bir hastaneye kesintisiz enerji sağlayabilir.

 

2016 yılında başka hangi projelere imza attınız?

Büyüklüğü itibariyle Türkiye’deki en büyük iki projeden biri olan Skyland İstanbul’da da FG Wilson jeneratörleri tercih edildi. Eroğlu Gayrimenkul projesi olan Skyland, pek çok açıdan önemli. Bir karma yaşam projesi olan Skyland’de üç kule, rezidans, otel, AVM ve ofisler yer alıyor. 
Bu büyüklükte bir projenin kalite ve konforunun garantisi için temin ettiğimiz jeneratör gücü tam 37 bin 425 kVA. Bizim için Skyland’i eşsiz kılan özellik ise kullanılan FG Wilson jeneratörleri ile Türkiye’de ilk defa kullanıcının katılımıyla Avrupa normlarına uygun olarak IEC 60068-3-3 (Rihter Ölçeği >7 ) şartlarında test edilip IBC Sismik Sertifikası alan ilk ve tek jeneratör projesine ev sahipliği yapması. Ayrıca Ankara-Oran’daki 185 metre yüksekliğindeki İTO One Tower, Antalya-Belek’teki 100 bin metrekarelik dev lüks spa ve otel tesisi Granada Luxury Belek Convention & Spa, yine Antalya’da 235 bin metrekare alana kurulu Agora AVM, İzmir Mistral Tower, LÖSEV Ankara Hastanesi, Ziraat Bankası Esenyurt Data Center ve pek çok gayrimenkul, hastane, finans, veri merkezi projesine çözüm ortağı olduk.

 

Günümüzde satış kadar satış sonrası hizmetler de büyük önem taşıyor. Müşterilerinize sunduğunuz teknik destek ve bakım çalışmalarınız hakkında bilgi alabilir miyiz? 

FG Wilson Türkiye olarak, sadece satış öncesi değil, satış sonrası hizmetler de en güçlü olduğumuz alanlardan biri. Mühendis ve teknisyenlerden oluşan teknik ekibimiz, satış öncesi projelendirme, oda yerleşimi, şartname oluşturma, akustik dizayn, satış sonrası arızaya müdahale, periyodik bakım gibi konularda hızlı ve etkili bir şekilde hizmet veriyor. 
Bununla birlikte, zamanında yedek parça temini, satış sonrası hizmetlerde çok önemli yer tutuyor. FG Wilson Türkiye, dünya genelinde ve farklı ülkelerde, birbirine entegre, yaklaşık 11 bin 500 yedek parça stoğu olan yedek depoları ile rakiplerinden ciddi bir şekilde ayrılıyor. Tüm yedek parça depoları birbirine benzersiz bir otomasyon sistemi ile entegre olduğundan bulunması en zor yedek parçaları dahi dünyanın herhangi bir yerinde bulup çok kısa sürede temin edebiliyoruz. Fakat biz bununla da yetinmeyip  Türkiye’de de büyük çapta yedek parça stokumuzu tutuyoruz.

 

“Geçen yıllarda Türkiye genelinde yaşanan uzun süreli elektrik kesintisinde, gelen servis taleplerini incelediğimizde fark ettik ki, kurduğumuz altyapı ve Ar-Ge çalışmaları, meyvesini veriyor. Yaşanan uzun süreli elektrik kesintisinde sadece bir adet servis talebi aldık ve bu da jeneratörün yakıtının biterek takviye edilmemesinden kaynaklandı”

 

2017 yılı için hedeflerinizi öğrenebilir miyiz? Bu yıl şirketin yatırım ajandasında bulunan en önemli maddeler neler?

Her zaman kaliteye ve teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin büyük projelerinde çözüm ortağı olma mutluluğunu yaşadık. Bu yıl beklentilerimiz biraz daha fazla. 2017’de de hem Türkiye’de hem bölgede pek çok yatırımda yer almayı hedefliyoruz. Ülkemizde gerek kamu, gerek özel sektör destekli ciddi yatırımlar mevcut. Büyük yatırımlar daima orta ve uzun vadeli planlanır. FG Wilson Türkiye olarak bu şekilde yaklaşıyoruz. Şu anda, farklı sektörler için proje çalışmaları yapıyoruz. FG Wilson Türkiye olarak, bu çalışmalarla öncelikli hedefimiz ağır sanayi, sağlık tesisleri, veri merkezi kullanan finans kuruluşları, telekomünikasyon kuruluşları gibi enerji kesintisine tahammülü olmayan sektörler. Bu sektörlerde, jeneratör önemli ve hayati olduğu için FG Wilson jeneratör setlerinin kalitesi ve güvenilirliği daha çok ön plana çıkıyor. Amacımız, bu alanlarda faaliyet gösteren yatırımcılara, satış öncesi proje ve teknik destek, satış ve zamanında tedarik, satış sonrasında da yedek parça ve servis desteği sunmak.

 

 

2017’de enerji sektörü için öngörüleriniz nelerdir? Sektörde ne gibi risk ve fırsatlar görüyorsunuz?

Enerji temininin başlıca çözümü olan jeneratör sistemlerine ihtiyaç katlanarak artacaktır. Küresel jeneratör pazarı yaklaşık 12 milyar dolar büyüklüğünde. Türkiye’de ise yaklaşık 350 milyon dolarlık bir pazar söz konusu. Türkiye, jeneratör pazarı ile gittikçe büyüyen bir ülke ve bu durum yerli ve yabancı jeneratör üreticilerinin iştahını kabartıyor. Özellikle yerli pazarda Türkiye’de çok fazla sayıda jeneratör markası bulunuyor. Yerli üreticiler yabancı rakipleriyle kıyaslandığında yatırımların yerli teknolojide ve işçilikte zayıf kaldığı görülüyor. Ayrıca belli ürünlerde fiyat odaklı yaklaşımdan kaynaklı ‘uygun fiyat-düşük kalite’ ürünlerin, pazara hakim olduğu görülüyor. Buna rağmen daha kalifiye ürünlerin değeri günden güne artıyor. Bu durum yerli üreticileri de daha nitelikli ürünler üretme noktasında zorluyor. Üreticilerin ve Türkiye’nin dinamik sektörlerinin kalite odaklı arz ve talepleri, sektörde Ar-Ge gibi gelişim kaynaklarının artmasının önünü açacaktır. 

 

“Şu anda, farklı sektörler için proje çalışmaları yapıyoruz. FG Wilson Türkiye olarak, bu çalışmalarla öncelikli hedefimiz ağır sanayi, sağlık tesisleri, veri merkezi kullanan finans kuruluşları, telekomünikasyon kuruluşları gibi enerji kesintisine tahammülü olmayan sektörler…”

 

Şirketinizin beş yıllık büyüme projeksiyonu nedir? Türkiye’de hangi noktaya gelmeyi hedefliyorsunuz?

FG Wilson olarak global pazar lideriyiz, Türkiye pazarındaki büyümemizi de her yıl artırarak devam ettiriyoruz. Özel proje uygulamalarımız ve nitelikli yatırımlara sunduğumuz faydalı çözümlerle Türkiye’de en çok tercih edilen marka konumundayız. Bizim için önemli olan lider olmak değil, lider kalmak. Bu yüzden ekibimizin gelişimine çok önem veriyoruz. FG Wilson’ın benzersizliğini sağlayan da sadece teknoloji ve mühendisliğe değil, insan gücüne ve ekip gelişimine de yatırım yapması... Önümüzdeki beş yıllık süreçte de yatırım ve hedeflerimiz, hem teknoloji hem de ekip gelişimini kapsamaya devam edecek. Amacımız, ülkemizde sanayi tesisi, AVM, otel, konut, rezidans, sağlık tesisi, eğitim kurumu, hava alanı, veri merkezleri, medya kompleksleri, okul kampüsleri gibi toplu yaşam alanlarında, yani insanın olduğu her yerde sürdürülebilir konforu sağlayan kesintisiz enerjiyi temin etmek.

 

EN ÇOK OKUNANLAR